Annonce
Tønder

Redegørelse: Skolebyggeri kan løbe op i over 107 millioner kroner

Skolebyggeriet i Skærbæk bliver væsentligt dyrere, end man forventede oprindeligt. Her ses byggepladsen i februar i år. Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard
Tirsdag morgen fremlagde Tønder Kommune en detaljeret redegørelse om forløbet med byggeriet af Skærbæk Skole. Byggeriet risikerer at koste over 107 millioner kroner.
Annonce

Skærbæk: Regningen for den nye folkeskole i Skærbæk kan løbe op i over 107 millioner kroner, og på torsdag skal økonomiudvalget tage stilling til en tillægsbevilling på omkring 7,8 millioner kroner.

Det er de kontante fakta, og tirsdag morgen holdt Tønder Kommune pressemøde om hele sagsforløbet.

Her fortalte borgmester Henrik Frandsen (V), formand for børn- og skoleudvalget, Kim Printz Ringbæk (S) og direktør for teknik- og miljø, Ditte Lundgaard Jakobsen, blandt andet om økonomien.

Her blev opremset en lang række uforudsete udgifter - forårsaget af vejret, aktive tilvalg og uenigheder med rådgiver og entreprenører.

-  Vi kunne godt have valgt at sminke det her - få det til at se bedre ud. Det kunne vi have gjort mange steder, men det synes jeg er useriøst, sagde borgmester Henrik Frandsen.

Annonce

Uforudsete udgifter

Der er således en række af de opremsede udgifter, der ikke nødvendigvis ender som udgifter for Tønder Kommune.

- Vi forventer faktisk, at der kommer penge i kassen igen, fortalte han.

6,2 millioner kroner i uforudsete udgifter har Tønder Kommune i redegørelsen placeret under punktet uenigheder - det drejer sig blandt andet om en forsikringssag og en tvist med en entreprenør. Hvordan den reelle udgift ender, vides ikke.

Annonce

Vejret koster

Vejret, som under byggeriet har vist sig fra sin mest våde side, har medført omkostninger for  knapt 3,4 millioner kroner.

- Hvad angår vejret, så vil det altid være bygherre, der hænger på den, konstaterede Ditte Lundgaard Jakobsen, der har stået i spidsen for redegørelsen om hele forløbet.

Der er nu afsat to millioner kroner til uforudsete udgifter til resten af byggeperioden, og i redegørelsen er det samlede beløb for uforudsete udgifter opgjort til 13,35 millioner kroner.

Man havde 4,22 millioner kroner til uforudsete udgifter, og den politiske styregruppe har fundet besparelser i projektet på cirka 1,36 millioner kroner - derfor ender behovet på en tillægsbevilling på de omkring 7,8 millioner kroner.

Annonce

Dialog med skole

Besparelserne på de cirka 1,36 millioner kroner, som styregruppen har fundet, er primært fundet på udearealerne ved den kommende skole.

- Jeg er imponeret over, at man har fundet så meget, fortæller Ditte Lundgaard Jakobsen.

- Vi har haft en god dialog med skolebestyrelsen, skolens ledelse og lærerne, fortæller Kim Printz Ringbæk, der udover at være udvalgsformand også er formand for den politiske styregruppe i forbindelse med skolebyggeriet.

Nogle besparelser er valgt til - andre er valgt fra.

- Vi bevarer funktionaliteten, siger formanden om skolebyggeriet.

Når økonomiudvalget torsdag har forholdt sig til tillægsbevillingen, som skal finansieres af kassebeholdningen, skal sagen behandles i kommunalbestyrelsen.

Der er indtil videre stadig udsigt til, at skolen står klar i december og kan tages i brug i starten af 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa

Sønnen ramt af covid-19: Byrådsmedlem rasende over udelukkelse fra byrådsmøde

Vejen

Frisør låner for at overleve: Har endnu ikke fået penge fra hjælpepakker

Vejen

Helle har mistet 90 procent af omsætningen under nedlukningen: - Jeg har haft ondt i maven over det her længe

Annonce