Annonce
Erhverv

Middelfart-rederi taber stort igen: - Nu er det slut med underskud

Rederiet Uni-Tankers har ligesom alle andre i tankskibsbranchen haft det virkelige hårdt i en lang periode. Men de seneste to måneder har givet overskud, så man håber, at udviklingen er vendt. Arkivfoto: Uni-Tankers
Det går godt i Selfinvest-koncernen i Middelfart - bortset fra i rederiet. Det viser koncernens nye regnskab.
Annonce

Den verdensomspændende koncern, der ejes af Torben Østergaard-Nielsen, offentliggjorde onsdag hovedtal for regnskabsåret 2018/19, som sammenlagt blev godt uden at sætte rekord.

Selfinvest ApS

Hjemsted: Middelfart

CVR-nummer: 15 00 80 91

Direktion: Torben Østergaard-Nielsen (administrerende), Mikkel Thomsen Hammershøj, Jakob Schultz Nielsen (i hovedkoncernen i USTC)

Bestyrelse (i USTC): Klaus Nyborg (formand), Torben Østergaard Nielsen, Nina Østergaard Borris, Torben Janholt, Michael Keldsen, Morten Hultberg Buchgreitz, Peter Korsholm, Peter Frederiksen

Regnskabstal 2018/19 (2017/18 i parentes)

Omsætning: 71.770 millioner kroner (53.628)

Overskud før skat: 387 millioner kroner (256)

Overskud efter skat: 270 millioner kroner (199)

Egenkapital: 4.099 millioner kroner (3.736)

Antal ansatte: 1.788 (1.661)

Annonce

1. Rederi

I hele verden er tankskibsmarkedet hårdt presset. Rederiet Uni-Tankers fik i 2018/19 et ordinært underskud 45 millioner kroner og nedskrev derudover værdien af flåden med 143 millioner kroner, så det samlede tab blev på 188 millioner kroner mod 21 millioner kroner året før. Men april og maj 2019 har givet overskud, så virksomheden håber, at den lange periode med underskud nu er slut. Skibsbranchens store overgang til svovlfattig olie ventes at give mere arbejde til tankskibene i 2019/20.

Annonce

2. Oliehandel

Olieaktiviteterne i Bunker Holding er langt den største del af koncernen og har klaret sig ekstremt godt med mere end 30 procent stigning i salget og et overskud, der steg fra 253 til 500 millioner kroner. Den ventes mindst at præstere samme resultat næste år.

Annonce

3. Shipping og logistik

Shipping- og logistik-firmaet SDK med hovedsæde i Fredericia gav sidste år et rekordoverskud på 32 millioner kroner mod 24 millioner kroner året før. Virksomheden er tidligere vokset kraftigt gennem opkøb, og det er planen, at der igen skal købes op i branchen.

Annonce

4. It

Koncernens tre it-firmaer er blevet samlet under navnet Unit IT, der sammenlagt er gået fra et plus på 4,5 til 12,1 millioner kroner før skat.

Annonce

5. Dyre biler

Selected Car Group omfatter blandt andet en stor samling af dyre biler, som man selv betegner som en af Europas fineste bilsamlinger. Uden at give tal fra sig rapporterer koncernen stor fremgang for bilaktiviteterne, der også består af leasing, rådgivning og salg af investeringsbiler.

Annonce

6. Reklame

Koncernens eget reklamefirma Strada er netop blevet solgt til kollegaen Step, der er en del af Jysk Fynske Medier. Der er ikke oplyst regnskabstal.

Annonce

7. Investering

Middelfart-koncernen har sin egen enhed til at investere dens mange penge, Selfinvest Family Office. Her har man afleveret et afkast på 8,3 procent, der betegnes som meget tilfredsstillende. Det har været med til at øge egenkapitalen til 4,1 milliarder kroner.

Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Gram Equipment går rettens vej for at få 650 mio. kroner efter skandalehandel: De kommer til at tilbagebetale uanset hvad

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Den irske pub i turistby får bøde og sur smiley

Varde

Dagligvarebutik anmeldt til politiet: Tre sure smileyer på fire måneder

Haderslev For abonnenter

Dejrester giver sur smiley og bøde til pizzeria: - Der var ingen fare for mad, men de ville bare finde noget

Annonce