Annonce
Esbjerg

Redning: Alvoren skal leges ind i svømmehallen

En gravid udvalgsformand May-Britt Andrea Andersen holdt tale, da elever fra femteklasse fra Markusskolen for et år siden tog det nye livreddertårn i brug, da det blev testet i Esbjerg. Nu bliver det permanent. Arkivfoto: André Thorup.
Svømmestadion Danmark har indviet sit nye livreddertårn, hvor børn og voksne kan lære vigtige og livreddende øvelser gennem leg. Det blev testet for et år siden og vender nu tilbage på permanent basis.
Annonce

Esbjerg: For et år siden blev et mini-livreddertårn testet i Svømmestadion Danmark, og nu flytter det fast ind ved siden af konkurrencebassinet.

Det er TrygFonden, der står bag tårnet, der over en periode på tre år skal udbredes til 45 svømmehaller landet over.

Svømmestadion Danmark er et af de første steder, der får tårnet opstillet, og sidste år blev det testet ni forskellige steder, blandt andet i Esbjerg.

- Testen viste, at badegæster i alle aldre var vilde med at prøve kræfter med livredning i svømmehallernes trygge omgivelser, og derfor er vi rigtig glade for, at vi nu kan tilbyde et permanent livreddertårn i Svømmestadion Danmark, siger René Højer, programchef i TrygFonden, i en pressemeddelelse.

Annonce

Glad idrætsinspektør

Også i Svømmestadion Danmark er idrætsinspektør Henrik Due begejstret.


Tårnets udstyr indbyder til gode og sjove øvelser, som man kan lave sammen i vandet.

Henrik Due.


- Da vi testede mini-livreddertårnet sidste år, var der rigtig mange familier, skoler og andre gæster, som tog udstyret med i vandet og brugte det til både leg og livreddertræning. Så vi er meget glade for, at vi har fået livreddertårnet permanent tilbage i svømmehallen. Tårnets udstyr indbyder til gode og sjove øvelser, som man kan lave sammen i vandet, og jeg håber, at vi på den måde kan inspirere vores gæster, så endnu flere får øjnene op for livredning, siger Henrik Due.

Livredderne i Svømmestadion Danmark testede udsyret i livreddertårnet tirsdag eftermiddag, og det skulle stå klar til leg og alvor for gæsterne fra onsdag.

Udstyr

Livreddertårnet i Svømmestadion Danmark indeholder redningskranse, redningstorpedoer, bjærgedukker, rescue boards og redningsveste.

Der er blandt andet rescue boards i det nye livreddertårn, der nu bliver permanent i Svømmestadion Danmark. Foto: TrygFonden.
Livredderne i Svømmestadion Danmark deltog aktivt, da børnene fra Markusskolen sidste år testede livreddertårnet og udstyret. Arkivfoto: André Thorup
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Navne For abonnenter

Edel er ny leder på Koldinghus: Som barn tænkte jeg, at når jeg bliver voksen, så køber jeg slottet og flytter ind

Annonce