Annonce
112

Redningsaktion sat i gang på Rømø: Tysk pige og jolle forsvandt

Det var anmeldelsen om en forsvunden jolle, der også førte til eftersøgningen af en tysk pige på Lakolk Strand. Arkivfoto: Michael Bager

Rømø: Søndag eftermiddag gik en redningsaktion i gang ved Lakolk Strand på Rømø.

En person, som har stået på stranden og kigget ud over vandet, fortæller, at en jolle er drevet til havs med en voksen og et barn i jollen.

Da brandvæsnet ankommer til stranden, kommer et tysk par og fortæller, at deres 7-årige pige Mathilde er forsvundet. To aktioner er i gang.

Den tyske pige bliver senere fundet. Hun er gået langs stranden, hvor et dansk ægtepar finder hende og taler til hende, da de mener, at hun ser fortabt ud. Pigen spørger, om hun må få noget at drikke, fordi hun er tørstig. Parret giver hende vand og henvender sig derefter til politiet, og pigen kommer tilbage til sine forældre.

Imens fortsætter søgningen efter jollen til havs. Ifølge politiet er der dog ingen på stranden, der mangler nogen, og jollen finder de ikke. Til gengæld dukker et stort badedyr op i vandet, og ingen ejere tilkendegiver sig. Sidst på eftermiddagen bliver redningsaktionen afblæst, uden at hverken jolle eller nødstedte er fundet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Lagerhal gik op i flammer

Leder For abonnenter

Stor ståhej for ingen krænkelse

Det er fastelavnstid og dermed højsæson for det at klæde sig ud, og hvis du tror, at det er sjov og ballade, har du sovet i timen. Udklædning tager man ikke let på i dag. Der er vildt mange hensyn, der skal tages. En god udklædning skal ikke bare være flot, sjov, vellignende eller godt tænkt. Den skal være politisk korrekt. Ve dig, hvis du begår en fejl. TV2-vært Mette Helena Rasmussen, mest kendt fra programmet Nybyggerne, tog et muslimsk tørklæde på og lagde et billede af sig selv på Instagram. Klar til fest. Så stod hun ellers for skud. Som var hun selve tønden til en fastelavnsfest, haglede slagene ned over hende. Hun blev kaldt racist. Hun blev kaldt dum. Hun skyndte sig at undskylde. Det er den typiske reaktion i sådanne sager. En hurtig undskyldning. Det var også sådan Canadas premierminister, Justin Trudeau, i efteråret, krisehåndterede, da et gammelt billede fra en udklædningsfest i 2001 dukkede op. Det viste ham som Aladdin med ansigtet malet brunt. Undskyld. Undskyld. At man tyr til undskyldning og tilbagetog, når uvejret rejser sig, er forståeligt. Kritikken er ofte overvældende, og stemplet Racist er voldsomt. Det ville dog være befriende om nogen turde møde larmen med et: Ti dog stille. Det er så uhyre let at blive krænket, og mange lever tilsyneladende deres digitale liv i en evig på jagt på sager, der kan stimulere raseriet, og det var lige præcis en sådan gruppe tapre netsoldater, som for i flint i kommentarsporet, da Mette Helena Rasmussen havde lagt sit billede på nettet. Programmet ”Kulturen på P1” undersøgte sagen, talte med en række muslimske kvinder – ikke en var provokeret eller krænket. Alle var derimod forbløffede over hele affæren. Det vil tynde så dejligt ud i krænkelsesdebatterne, hvis vi hver især nøjes med at blive krænket på egne vegne. Føler vi os alligevel draget til at tage en minoritet i forsvar, det behov kan opstå, vil det klæde engagementet, om vi sikrer os, at vores hjælp og indsats faktisk er efterspurgt af dem, vi har tænkt os at agere talsmænd for. Og er den ikke det: Så ti dog stille.

Annonce