x
Annonce
Nordtyskland

Redningsorganisation er lun på forskningsskib

Det 44 år gamle forskningsskib skal have en mere moderne afløser og bliver derfor solgt for højeste bud af den slesvig-holstenske delstat. Foto: Gerd Fahrenhorst/Wikimedia Commons.
Den kristne organisation United4Rescue vil sende et skib til Middelhavet for at redde skibbrudne flygtninge. Et udmønstret forskningsskib i Kiel er formentlig velegnet.

KIEL: Planerne om at sætte forskningsskibet Poseidon ind som redningsskib for flygtninge i Middelhavet tager stadig mere konkret form. Bag ideen står kredse i Tysklands protestantiske kirke, der har dannet sammenslutningen United4Rescue.

- Vi synes, skibet er spændende. Der er rigelig med plads ombord til såvel besætningen som de reddede, forklarer Michael Schwickart, der er næstformand i United4Rescue.

Han så i går nærmere på skibet i havnen i Kiel.

Poseidon har den store fordel, at skibets sikkerhedsgodkendelse er gyldig i endnu fem år.

- Så er der i første omgang ro på med hensyn til teknikken og kan koncentrere sig helt om opgaven med at redde menneskeliv, siger Michael Schwickart.

Annonce
Der er rigelig med plads ombord til såvel besætningen som de reddede.

Michael Schwickart, United4Rescue.

Sælges i budrunde

Det 44 år gamle skib er hidtil blevet benyttet af instituttet for havforskning ved universitetet i Kiel, der imidlertid har taget fartøjet ud af drift. Derfor ligger skibet nu til kajs i Kiel og venter på en ny ejer.

Skibet tilhører den slesvig-holstenske delstat, der vil sælge Poseidon for højeste bud og i stedet anskaffe en mere moderne efterfølger. Budrunden varer frem til udgangen af januar. Det har ikke været muligt at få oplyst, hvor mange der hidtil har vist interesse for Poseidon.

Alt er dog ikke gjort med blot at købe skibet. Der erkender Thies Gundlach, der er formand for United4Rescue. Hen går ud fra, at der skal investeres en sekscifret sum i ændringer af fartøjet.

Hjælpeorganisationen forventer, at reddede flygtninge til dels kan komme til at opholde sig mere end en uge ombord, inden de kan komme i land.

På skibet skal der i givet fald også oprettes faciliteter til at pleje eventuelt syge flygtninge.

Initiativtagerne anslår de årlige driftsomkostninger til omkring 1,5 millioner euro. De vil ikke oplyse, hvor meget de i givet fald er klar til at betale for skibet. Men da kampagnen for at indsamle de nødvendige midler startede i december, antydede United4Rescue, at det nok ville blive omkring en million euro.

Mange partnere

Selv om initiativet udgik fra den protestantiske kirke, er der kommet 250 andre partnere til. Blandt dem er den tyske afdeling af Læger uden Grænser, men også det tyske LO, Deutscher Gewerkschaftsbund, samt alt lige fra danseskoler over grønthandlere til et pop-band.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Folkets opråb er blevet hørt: Genbrugspladserne genåbner på tirsdag

Kommentar

Byens butikker skal bruges - også efter coronakrisen

Fredag eftermiddag blev jeg ringet op. Min frisør havde taget fat i sin kalender og var begyndt at kontakte alle de kunder, hun har eller rettere havde en aftale med i sin salon. Min yngste og jeg stod for tur lige før påske, men den tid kan i sagens natur ikke gennemføres, så min udmærkede frisør ville lige høre, om hun måtte ringe mig op på den anden side. På den anden side af coronakrisen. Lad frisøren være bare et eksempel af mange på, hvordan de selvstændigt erhvervsdrivende kæmper for deres forretninger i disse uger. Frisøren får assistance fra Folketingets hjælpepakker, så hun regner med at klare sig, men hjælpepakker gør det ikke alene. For ville kunderne også være hos hende efter coronaen uden et opkald? HERMED TIL BUTIKKERNE i Aabenraas gågade: Mange af dem ligger lukkede hen, enkelte har genåbnet, og flere gør sig samme overvejelse. I denne uge blev vi på redaktionen kontaktet af Gitte Jensen og Solvejg Jensen fra henholdsvis Tinzon House og Ole Chokolade. De ville gerne fortælle, at de var begyndt at samarbejde nærmest under mottoet - køb lidt hos den ene og få noget med fra den anden også. Dette budskab havde de fortalt på Facebook, men som de konstaterede, er de sociale medier ikke alt, og de ville da gerne have lidt hjælp af os gennem både vores trykte og digitale platforme hos Jysk Fynske Medier. Her i kommunen og landsdelen JydskeVestkysten og Aabenraa Ugeavis. DEN SLAGS GØRES under sædvanlige omstændigheder i annoncer, men her har jeg så valgt undtagelsen - ikke for at hjælpe de to forretninger alene. Eller specifikt, men for at lade Gitte og Solvejg og deres butikker være eksemplet på, at krisetider tvinger virksomheder, forretninger og alle andre selvstændige til at lede efter nye veje til indtægterne. Som Gitte Jensen fra Tinzon House formulerer det: - Jeg tænkte, at vi ville være et godt match. For Solvejg og Ole Chokolade er det højsæson i påsken, og hvis nu vi kunne gøre noget i fællesskab, løfte noget sammen, kunne vi måske holde hjulene i gang. For de to butikker og alle andre kan vi håbe, at det lykkes. At de også vil være her på den anden side. For der kommer en dag, hvor normaliteten vender tilbage. Formentlig i små bidder, men også til den tid skal vi huske, at forretningslivet i gaderne kun er der, hvis det bruges. Af os. I DENNE TID har vi opdaget, hvad det vil sige, og hvordan det føles, når gaderne forekommer at være søndagsforladte hele ugen. I flere uger. Der mangler noget. Byens butikker har også brug for dit lokale engagement efter coronaen. Eller som Solvejg Jensen formulerer sit ønske: - Fra kunder hører jeg, at de føler sig skræmte over, at der er så lukket. Sådan kunne det måske blive engang. Vores håb er, at de vil købe lokalt. Og min egen frisør - hun kan bare ringe. PAS PÅ HINANDEN

Danmark

Liveblog: Kina advarer om mulig ny bølge af coronavirus

Erhverv

Direktør i vækstfirma er bekymret for at krisen trækker ud: Frygter en halvering af omsætningen

Annonce