Annonce
Vejen

Redningsplan for dagligvarehandlen i Andst

Bent Jørgensen og Simon Toft Jensen. Foto: Søren Dippel
Borgere i Andst har dannet en frivillig købmandsgruppe, som er i fuld gang med at undersøge mulighederne for at få etableret en ny købmandsbutik et sted ved hovedvejen.
Annonce

Andst: Borgerne i Andst har vidst det længe - til årsskiftet lukker byens købmandsforretning, men hvad kommer der så til at ske med dagligvarehandlen? Det spørgsmål har en gruppe af bekymrede borgere forsøgt at finde svar på. Er der overhovedet grundlag for at drive en købmandsbutik i byen? Ja, lyder svaret fra dagligvarekoncernen Dagrofa, som hidtil har været leverandør af dagligvarer til Høkeren.

- Vi har en udfordring i forhold til at bevare en indkøbsmulighed i byen. Der er i den forbindelse nedsat en frivillig købmandsgruppe, som over en længere periode har arbejdet på at undersøge, hvilke muligheder vi har, siger Bent Jørgensen, der er med i købmandsgruppen.

Dagrofa har hjulpet gruppen med en markedsundersøgelse, og den viser, at der er basis for en ny dagligvarebutik med en ny placering i Andst tæt ved hovedvejen.


Vi har fremlagt vores planer og visioner for Vejen Kommune, og har fået positiv feedback og opbakning til projektet.

Simon Toft Jensen, initiativtager


- Vi har fremlagt vores planer og visioner for Vejen Kommune, og har fået positiv feedback og opbakning til projektet. Så vi er godt på vej med et spændende projekt, siger Simon Toft Jensen, der også er med i gruppen.

Gruppen er i fuld gang med at gøre en køreplan klar. Nogle af de spørgsmål, der skal afklares, er: Hvor stor en omsætning skal der til? Hvor stor skal en ny købmandsbutik være? Hvad kommer den til at koste? Hvor skal den placeres, så der er der kan etableres et tilstrækkeligt stort antal parkeringspladser? Og ikke mindst: Vil byens borgere være med til at investere i projektet?

Annonce

Seks millioner kroner

- Dagrofa henviser til lignende projekter andre steder i landet, hvor det er lykkedes at sælge anparter til 3000 kroner stykket. En ny købmandsbutik koster mindst seks millioner kroner at bygge, så vi håber, at vi kan låne halvdelen af beløbet af en kreditforening. Dagrofa har også lovet at hjælpe os med at finde en købmand, som vil drive butikken, siger Bent Jørgensen.

- Vi har også fået et beløb af Dagrofas fond til forundersøgelserne og til at holde et borgermøde, siger Simon Toft Jensen.

Med de nuværende corona-restriktioner kan gruppen dog ikke invitere til borgermøde lige nu. Det må vente. Simon Toft Jensen og Bent Jørgensen vurderer, at hvis det skal lykkes at kunne sætte planen i værk, vil der kunne gå et par år. En lokalplan tager ni måneder at få vedtaget, og byggeriet vil kunne tage et års tid.

Det betyder, at borgerne i Andst under alle omstændigheder og lige så længe vil være uden mulighed for at købe dagligvarer lokalt, når Høkeren lukker. Men selv da er det Dagrofas vurdering, at en ny købmandsbutik med den rette placering vil kunne få et godt kundegrundlag.

Købmandsgruppen

Købmandsgruppen, der har sat sig for at udarbejde en køreplan for etablering af en ny købmandsforretning med den rette placering i Andst, tæller følgende personer:

Michael Pedersen, Laurids Schelde, Bent Jørgensen, Simon Toft Jensen, Bjarne Brændgaard, Jens Johansen og Knud Hansen.

Det er købmandsgruppen tanke, at det skal være Dagrofa, som skal være leverandør af dagligvarer.

Dagrofa har et sortiment af dagligvarer til flere forskellige størrelser af dagligvareforretninger:

Let-Køb, Min Købmand, Spar og Meny. Her er det Min Købmand, som købmandsgruppen forestiller sig skal skrives på forretningsskiltet et sted i Andst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Arbejdsbyrden blev for stor for lille købmand: - Når man kører grædende hjem fra arbejde hver dag, så er det på tide at sige stop

Indland

De første danskere kan potentielt blive vaccineret til januar

Annonce