Annonce
Nordtyskland

Regering er parat til at lempe coronaregler

Når Bayern har den kraftigste smittespredning, må de naturligvis også tage de kraftigste forholdsregler. Men hos os er smitten meget lavere, understreger FDP's gruppeformand i den slesvig-holstenske landdag, Christopher Vogt.
Slesvig-Holsten er blandt de mindst ramte delstater under coronaepidemien og behøver derfor ikke så stramme regler som andre forbundslande.
Annonce

KIEL: Regeringspartierne i Slesvig-Holsten er enige. Hvis der bliver besluttet nye coronaregler på den kommende uges møde mellem kansler Angela Merkel og delstaternes regeringschefer, forbliver skolerne i Slesvig-Holsten åbne.

- Vi har kurs mod faldende tal, forklarer ministerpræsident Daniel Günther fra det konservative CDU.

Derfor ser han ingen grund til nye stramninger og nævner i den forbindelse udtrykkelig skolerne.

- Erfaringerne fra den første nedlukning viser, at det førte til en voldsom belastning for forældrene, at daginstitutioner og skoler blev lukket, siger Daniel Günther.

Annonce

Handler om lighed

- Det handler også om lighed, at alle elever kan få undervisning i skolen, supplerer Eka von Kalben der er gruppeformand hos koalitionspartneren, De Grønne.

Også det tredje regeringsparti, det liberale FDP, vil under alle omstændigheder forhindre skolelukninger.


Erfaringerne fra den første nedlukning viser, at det førte til en voldsom belastning for forældrene, at daginstitutioner og skoler blev lukket.

Ministerpræsident Daniel Günther.


Daniel Günther erkender, at der vil være vidt forskellige forventninger til udfaldet af onsdagens møde mellem forbundskansleren og delstaternes repræsentanter. Han satser derfor på, at målestokken for stramninger og lempelser bliver ens i hele Tyskland. Men på grund af forskellene i smittespredningen kan der blive forskel i reglerne i de enkelte forbundslande.

FDP har samme holdning.

- Når Bayern uden sammenligning har den kraftigste smittespredning, må de også gribe til de mest hårde forholdsregler, forklarer FDP’s gruppeformand i landdagen, Christopher Vogt.

For ham er det komplet urealistisk, at de enkelte familier i løbet af vinteren kun må mødes med en enkelt anden husstand. Det foreslog kansler Merkel på den seneste møde med ministerpræsidenterne, der dog afviste ønsket.

- Vi skal gennemføre lempelser over alt, hvor der ikke er udsigt til smitte udefra. Derfor skal vi åbne for børnenes og de unges idræt, som man har gjort i Mecklenburg-Vorpommern. På samme måde kan vi lempe i skolerne, der jo heller ikke lokker menensker fra andre delstater mod nord, konstaterer CDU’s gruppeformand Tobias Kock.

Annonce

Nej til turister

Han er til gengæld skeptisk med hensyn til en slesvig-holstensk enegang med genåbning af hotel- og restaurationsbranchen.

- Det kunne betyde, at vi igen fik flere gæster, hvis der igen var mulighed for at holde ferier ved vores kyster, påpeger Tobias Kock.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Arbejdsbyrden blev for stor for lille købmand: - Når man kører grædende hjem fra arbejde hver dag, så er det på tide at sige stop

Indland

De første danskere kan potentielt blive vaccineret til januar

Annonce