Annonce
Nordtyskland

Regering fordobler hjælpepakke mod coronakrisens følger

Med finansminister Monika Heinold i spidsen foreslår den slesvig-holstenske regering nu tillægsbevillinger på over 650 millioner euro. Foto: Frank Peter Staatskanzlei.
Med en tillægsbevilling er regeringen i Slesvig-Holsten parat til at fordoble sin hjælpepakke i forbindelse med coronakrisen til en milliard euro.

KIEL: Den slesvig-holstenske regering er parat til at fordoble indsatsen mod de økonomiske følger af coronakrisen. Via en tillægsbevilling foreslår finansminister Monika Heinold, at den nuværende hjælpepakke fordobles fra 500.000 til en million euro.

- Mange steder er der behov for omfattende investeringer, mener Monika Heinold ifølge nyhedsbureauet dpa.

Derfor er den foreslåede tillægsbevilling da også på hele 650,5 millioner euro. Der skal nemlig ikke kun findes penge til at afhjælpe de umiddelbare følger af epidemien. Blandt andet skal sygehusvæsnet og kommunernes katastrofeberedskab forbedres, så forbundslandet står bedre rustet til eventuelle nødsituationer i fremtiden.

Annonce
Mange steder er der behov for omfattende investeringe.

Finansminister Monika Heinold.

Millionstøtte til firmaer

Hjælp til erhvervslivet er den største enkeltpost i pakken. 300 millioner euro skal der investeres i at hjælpe de små og mellemstore virksomheder gennem krisen. De mindre firmaer med mellem ti og 50 medarbejdere kan se frem til hjælp for 150 millioner euro.

Pengene fra delstaten er langt fra de eneste, der er afsat til at hjælpe erhvervslivet. Forbundsregeringen har bevilget i alt 50 milliarder euro, der bliver brugt som direkte tilskud til enkeltmandsvirksomheder og småfirmaer med op til ti ansatte i hele Tyskland. Virksomhederne kan få maksimalt 15.000 euro, som ikke skal betales tilbage.

Selv om tilskuddene kommer fra forbundsregeringens kasse, bliver udbetalingerne administreret af regeringen i Kiel. Foreløbig er der frem til mandag givet omkring 49 millioner euro i tilskud til de mindste virksomheder i Slesvig-Holsten, beretter dpa.

Indtil videre har delstaten modtaget 48.000 anmodninger om denne strakshjælp. Det faktiske antal ansøgninger er dog noget lavere, fordi mange åbenbart har sendt flere eksemplarer af samme bøn om penge. Endnu er det således uvist, hvor mange enkeltansøgere, der er tale om.

Giver store lån

Delstaten har også en lånepakke til de større firmaer. De kan få bevilget op til 750.000 euro, der er rentefri i de første fem år af lånenes løbetid. Pengene skal især redde de hårdt ramte virksomheder i turistindustrien, som er lukket helt under epidemien.

Indtil søndag var der bevilget 224 af disse lån, hvor de første 171 allerede er kommet til udbetaling. Det samlede udlån er indtil videre næsten 29 millioner euro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Sydjylland

Camping-indehaver skuffet over Mette Frederiksens delvise grænseåbning: Vi har brug for weekend-turister

Annonce