Annonce
Nordtyskland

Regering opgiver at lempe på coronareglerne

Situationen i Slesvig-Holsten er ikke foruroligende, men indbyder dog heller ikke til at lette på coronareglerne, forklarede ministerpræsident Daniel Günther onsdag.
Egentlig var der lagt op til at forholdsreglerne mod smittespredning i Slesvig-Holsten skulle være mildere fra mandag. Ny smitte kuldkaster planen.
Annonce

KIEL: Slesvig-Holsten opgiver de planlagte lempelser af coronareglerne. Ministerpræsident Daniel Günther begrundede onsdag beslutningen med tydeligt stigende smittetal også i Tysklands nordligste delstat.

- Situationen i Slesvig-Holsten er dog ikke foruroligende, betonede Daniel Günther, men henviste samtidig til, at antallet af nye smittede pr. døgn igen er tocifret, efter der i juni kun blev fundet mellem nul og ni smittede om dagen.

Günther påpegede, at det nye skoleår i delstaten begynder kommende mandag, og at mange borgere nu vender hjem fra ferie i udlandet. Ministerpræsidenten appellerede til borgerne om at overholde corronareglerne.

Annonce

Lange udsigter

Egentlig havde delstatens regering planlagt nye lempelser fra mandag blandt andet i forbindelse med større forsamlinger. De hidtidige direktiver udløber samtidig med, at sommerferien i delstaten slutter søndag.


Med få, redaktionelle ændringer bliver bestemmelserne nu forlænget.

Daniel Günther, ministerpræsident.


De eksisterende regler rummer en række bestemmelser om hygiejne og afstand samt begrænsninger på, hvor mange der må forsamles i det offentlige rum.

- Med få, redaktionelle ændringer bliver bestemmelserne nu forlænget, sagde Daniel Günther.

Hermed er arrangementer med flere end 250 deltagere fortsat forbudt. Diskoteker og bordeller må ikke genåbne. Tidligst den 31. august vil delstatens regering tage stillling til, om der eventuelt kan ske nye lempelser.

Samtidig meddelte ministerpræsidenten, at der fremover vil blive udstedt bøder til personer, som ikke bærer mundbind i busser og tog. Det har man allerede besluttet i delstaten Nordrhein-Westfalen.

- Reglerne bliver indført meget hurtigt. Det er et spørgsmål om dage og ikke uger, uddybede den slesvig-holstenske sundhedsminister, Heiner Garg.

Endnu har regeringen ikke lagt sig fast på bødernes størrelse.

Annonce

Passagerer får bøder

- Bøderne skal passe til niveauet for vores øvrige sanktioner. Bødestørrelsen i Nordrhein-Westfalen på 150 euro er nok vores maksimumgrænse, forklarede Heiner Garg.

Med udsigten til højsommerlige temperaturer i den kommende weekend opfordrede Daniel Günther indbyggere og turister til ikke at løbe det mest kendte badesteder ved vestkysten og Østersøen over ende.

- Også den indre del af landet er dejlig. Men vi har 1000 kilometer strand. Så der er plads til alle, mente Daniel Günther.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Tønder For abonnenter

Efter konfirmationsaflysning for anden gang: - Man bliver simpelthen bare så træt

Tønder

Konfirmationer aflyst for anden gang: - Det er så synd for dem, som det næsten kan være

Annonce