Annonce
Læserbrev

Regeringen kyler landbruget under bussen

Læserbrev: I den kommende finanslov er det listet ind ad bagdøren, at regeringen planlægger at fremrykke den målrettede regulering af landbruget. Det betyder, at den reduktion på 3.500 tons kvælstof, der ifølge fødevare- og landbrugspakken skulle indfases med en tredjedel i år og to tredjedele til næste år med en fuld indfasning i 2021, nu i stedet skal være fuldt indfaset allerede i 2020.

Der er flere ting, der skurrer hårdt i ørerne. Den ene ting er selvfølgelig, at det er et kolossalt løftebrud, når Socialdemokratiet faktisk har lovet landmændene forudsigelige rammevilkår for derefter at levere det komplet modsatte. Derudover havde Socialdemokratiet også lovet, at der ville blive arbejdet for smalle aftaler på området. Det er heller ikke blevet indfriet. Hele miseren vidner om en kolossal ligegyldighed over for et af Danmarks store eksporterhverv.

Derfor havner vi nu i en urimelig situation, hvor en stor gruppe landmænd vil lide tab på grund af kravet om flere efterafgrøder på marken. Det er et klassisk eksempel på skrivebordspolitik, der er fuldkommen afkoblet fra den virkelige verden og som på ingen måde tager højde for de konsekvenser, det har for dem, der rammes.

Venstre er i øjeblikket i dialog med regeringen. Den dialog vil vi gerne tilslutte os i Liberal Alliance, og vi melder os klar til at gå aktivt ind i drøftelser, der kan sikre landmændene ordentlige rammer.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce