Annonce
Læserbrev

Regeringen kyler landbruget under bussen

Læserbrev: I den kommende finanslov er det listet ind ad bagdøren, at regeringen planlægger at fremrykke den målrettede regulering af landbruget. Det betyder, at den reduktion på 3.500 tons kvælstof, der ifølge fødevare- og landbrugspakken skulle indfases med en tredjedel i år og to tredjedele til næste år med en fuld indfasning i 2021, nu i stedet skal være fuldt indfaset allerede i 2020.

Der er flere ting, der skurrer hårdt i ørerne. Den ene ting er selvfølgelig, at det er et kolossalt løftebrud, når Socialdemokratiet faktisk har lovet landmændene forudsigelige rammevilkår for derefter at levere det komplet modsatte. Derudover havde Socialdemokratiet også lovet, at der ville blive arbejdet for smalle aftaler på området. Det er heller ikke blevet indfriet. Hele miseren vidner om en kolossal ligegyldighed over for et af Danmarks store eksporterhverv.

Derfor havner vi nu i en urimelig situation, hvor en stor gruppe landmænd vil lide tab på grund af kravet om flere efterafgrøder på marken. Det er et klassisk eksempel på skrivebordspolitik, der er fuldkommen afkoblet fra den virkelige verden og som på ingen måde tager højde for de konsekvenser, det har for dem, der rammes.

Venstre er i øjeblikket i dialog med regeringen. Den dialog vil vi gerne tilslutte os i Liberal Alliance, og vi melder os klar til at gå aktivt ind i drøftelser, der kan sikre landmændene ordentlige rammer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Naboer frygter at blive nabo til gigantisk solcelleanlæg: Miljøformand vil undersøge alternative muligheder

Annonce