Annonce
Trekantområdet

Regeringen lukker to asylcentre i Vejle Kommune

Flere asylcentre bliver nu lukket. Blandt andet opholdscentret i Thyregod. Foto: Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix
Grundet det fortsat faldende antal asylansøgere lukker regeringen flere asylcentre og et beredskabscenter.
Annonce

Vejle Kommune: Udlændinge- og Integrationsministeriet lukker to asylcentre og et beredskabscenter. Det sker grundet det faldende antal asylansøgere.

Der er tale om opholdscentrene i henholdsvis Sandvad, der ligger mellem Jelling og Tørring, og Thyregod samt beredskabscentret i Brovst, der bliver lukket. Opholdscentre er centre, hvor asylansøgere venter på at få behandlet deres sag.

- Vi har historisk lave asyltal for tiden. Det betyder, at vi nu kan lukke et par asylcentre. De lave tal betyder også, at vi kan bruge penge på at hjælpe flere flygtninge tættere på konflikterne. Og på vores eget velfærdssamfund, skriver udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) i en pressemeddelelse.

Antallet af asylansøgere i Danmark er faldet fra 21.316 i 2015, der var præget af store flygtningestrømme i hele Europa, til 2716 i 2019.

Ifølge ministeriet har omkring 1000 personer søgt asyl i Danmark i de første otte måneder af 2020.

I 2015 fik 10.849 personer asyl i Danmark. I 2019 var tallet 1783, og i år til og med august har 395 personer fået asyl.

Beboerne i de centre, der bliver lukket, vil blive placeret på andre centre.

- Jeg er godt tilfreds med, at færre søger asyl i Danmark. Og jeg håber, at vi kan fastholde den positive udvikling, skriver Mattias Tesfaye i meddelelsen. /ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde

EM I HÅNDBOLD For abonnenter

Det nye omdrejningspunkt: Vejen ind i varmen har været lang, træls og bumlet

Annonce