Annonce
Debat

Regeringen må stilles til ansvar i minksagen

Annonce

Læserbrev: Jeg glædes over, at Venstre de seneste måneder har holdt stand og sikret markant bedre erstatning til minkavlerne - en aftale som ikke overkompensere nogen og efterlader så få som overhovedet muligt i gæld, og for de gældsatte etableres en ny enhed i Finansiel Stabilitet, der skal bistå med at få en gældssanering.

Derfor bliver jeg virkelig frustreret, når man kort tid efter lanceringen af aftalen kan høre, at nogen udstiller minkavlerne som griske, og at man påberåber, at de burde være taknemmelige for mindre osv. Jeg synes helt ærligt, at det er usmageligt. Minkavlerne gjorde, hvad de fik besked på af vores regering, og de mistede alt. I flere måneder har de levet i magtesløshed og uvidenhed om, hvad der ventede dem af kompensation. Det er ikke nogen retfærdig behandling at give dem.

Derfor må kritikken ene og alene rettes mod regeringen. Det kan aldrig blive den enkelte minkavlers skyld, det er ikke fair, at de får den behandling, da det var regeringen som handlede grundlovsstridigt og gav en ulovlig instruks om, at alle mink skulle aflives, og hvad værre er, så havde regeringen heller ikke det sundhedsfaglige grundlag i orden, og ligeledes har WHO (World Health Organization) flere gange udtalt, at det ikke var deres anbefaling at slå alle mink ihjel.

Det er fuldstændigt uacceptabel, og jeg håber, at man stiller regeringen til ansvar for dens handlinger i stedet for at hakke ned af og skubbe ansvaret væk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce