Annonce
Indland

Regeringen styrker indsats mod ensomhed med millioner

400 millioner kroner vil regeringen sætte af til at styrke indsatsen mod ældres ensomhed.

En stor del af mange ældres fysiske og psykiske problemer bunder i ensomhed. Det skal et stort millionbeløb gøre noget ved.

Det foreslår regeringen i et nyt udspil til finansloven. I fire år vil regeringen afsætte 100 millioner om året til at bekæmpe ensomhed, sorg og depression.

Det skriver avisen Kristeligt Dagblad.

I sidste ende risikerer ensomhed at true mennesker på livet. Ifølge en tidligere beregning fra Ældre Sagen, som avisen henviser til, føler 50.000 danskere over 65 år sig svært ensomme.

Pengene er på det udspil til finansloven, der bliver præsenteret torsdag. Men det fremgår endnu ikke mere præcist, hvordan de skal fordeles.

Thyra Frank, der er ældreminister for Liberal Alliance tager ikke stilling til, hvor pengene bliver brugt. Hun mener, at det bør være op til kommunerne.

- Jeg vil rigtig gerne være med til at sige, at vi skal bruge penge på ensomhed, som er et område, der ligger mig meget på sinde.

- Men jeg vil ikke diktere, hvordan kommunerne skal bruge dem. Det er meget forskelligt, hvor langt man er i kommunerne, siger hun til Kristeligt Dagblad.

Hun peger på initiativer, der allerede foregår ude i kommunerne, som man kan arbejde videre med.

Det kan eksempelvis være at arbejde sammen med frivillige, der laver sociale arrangementer. Men det kunne også være udvikling af personale, sådan at de blev bedre til at se tegn på ensomhed hos de ældre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: En tænkepause er trods alt bedre end dum beslutning

Klimaet er udfordret. Danmark har et ansvar for at gøre en forskel for nuværende og for kommende generationer. Men danske politikere har også et ansvar for ikke at træffe beslutninger, der måske er populære på den korte bane, men kontraproduktive på den lange. Regeringen har atter udskudt en beslutning om ny oliejagt i Nordsøen. Den danske stat har i over 40 år givet virksomheder tilladelse til at udvinde olie og gas i Nordsøen. Den forretning har finansieret en betydelig del af velstanden i dette land. I tusindvis af mennesker arbejder i den industri, alene i denne del af landet, og det skal de ikke skamme sig over. De skal nemlig være med til at finansiere fremtiden. Fire selskaber har budt i den ottende runde, som gælder fra 2025 og giver mulighed for at udvinde olie til 2055. Selskaberne var lovet et svar for et halvt år siden. Nu må de vente på ubestemt tid. Regeringen har udbedt sig tænkepause, og det er ærligt talt ikke den værste beslutning, regeringen kunne træffe lige nu. De politiske vinde blæser uansvarlighedens vej, politisk er regeringen under pres af sine støttepartier for at sætte en prop i Nordsø-olien. Vi har fået en enormt ambitiøs klimalov. Danmark vil reducere sit CO2 udslip med 70 procent inden 2030. Problemet er, at ingen kender regningen for den beslutning. Kun ligger det fast, at den bliver stor. Nordsøens olie er sort. Men den er i globalt perspektiv mindre sort end megen anden olie. Udfaser Danmark olie hurtigere end grønne energikilder er konkurrencedygtige på verdensmarkedet, forbedrer det ikke klimaet, tværtimod. Så leverer andre endnu sortere brændstof. Danmark tager sit ansvar som et af verdens rigeste lande alvorligt. Men Danmark fylder uendeligt lidt i det globale klimaregnskab, og det vil i virkeligheden ikke kunne måles på et eneste termometer på kloden i 2030, om Danmark lander på 50 eller 75 procent i 2030. Derimod vil det kunne måles, hvis danske oliemilliarder investeres i grønne investeringer, som kan udkonkurrere olien og gassen. Danmark gør ingen forskel ved at blive fattigere. Men Danmark kan gøre forskel, hvis vi sætter vores velstand ind på at finde løsninger – også for de mange, mange andre.

Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];