Annonce
Trafik og politi

Regeringen vil udvide motorvejen omkring Kolding: Skal have op til otte spor

Ifølge DR vil motorvejen omkring Kolding blive udvidet til at have seks spor de fleste steder og otte spor andre steder. Arkivfoto: Søren Gylling

Kolding: Når regeringen torsdag klokken 12 fremlægger sit nye udspil til, hvordan man kan forbedre infrastrukturen i Danmark, vil motorvejen omkring Kolding være en del af udspillet.

Det skriver flere medier.

Ifølge DR vil motorvejen omkring Kolding blive opgraderet til at have seks spor nogle steder og andre steder otte spor.

En analyse fra Dansk Industri har tidligere vist, at de mange tilbagevendende bilkøer på motorvejen rundt om Kolding koster samfundet så mange penge, at en udvidelse af denne strækning på motorvejen er det større vejprojekt i hele Danmark, der allerbedst kan betale sig samfundsøkonomisk.

Ifølge finans.dk er det dog ikke kun strækningen omkring Kolding, der bliver udvidet. Mediet skriver, at motorvej E45 op gennem Jylland ifølge planen skal udvides frem mod 2030 udvides, så den det meste af vejen fra Kolding til Randers bliver sekssporet. Dette kommer samlet til at koste 6,5 milliarder.

- E45 er Jyllands hovedpulsåre, og sådan en udvidelse vil ikke kun komme byerne i Østjylland til gode, den vil gavne hele transporten mellem nord og syd – transporten for hele Produktionsdanmark. Derfor vil vi udvide E45 fra Kolding til Aalborg og etablere en tredje limfjordsforbindelse, siger transportminister Benny Engelbrecht til finans.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Træt af kø til kviktest? Disse dage og tidspunkter er der størst chance for at komme hurtigt til

Annonce