Annonce
forside

Regeringens ghettoudspil - en løsning for Esbjerg

Annonce

Læserbrev: Ghettoudspillet kræver omtanke, og det volder bekymring, når man som lokal SF'er ser Stengårdsvej figurere på regeringens ghettoliste.

Der er ikke noget, vi i SF Esbjerg hellere vil, end at alle boligområder, børneinstitutioner, skoler og gymnasier appellerer til et rigt udvalg af hele Esbjerg Kommunes befolkning.

I SF Esbjerg mener vi dog ikke, at vejen til befolkningsmæssigt blandede institutioner og boligområder er tvang og sanktioner som i ghettoudspillet. Og heller ikke, at børn skal tvinges til fjerntliggende enhedsskoler væk fra deres legekammerater eller venner i det meste af deres vågne tid - og vi mener, at det er forkert at pålægge forældrene den ekstra økonomiske udgift til transporten. Vi forudser, at børnene udsættes for øget pres og stress - og bliver hjemme. Forældrene vil som konsekvens blive trukket i ydelser, og børnene og deres familie vil opleve øget fattigdom.

SF Esbjerg vil hellere, at vi kommunalt understøtter de gode tendenser, vi aktuelt ser.

Vi skal aktivt og kommunalt understøtte integration og projekter, der fremmer mangfoldigheden, såsom det lokale 3i1, i stedet for at stigmatisere og tvangsflytte børn og deres familier.

Vi skal anerkende, at mange er glade for at bo på og omkring Stengårdsvej, og at boligforeningen sammen med kommunen arbejder for øget mangfoldighed i området.

Vi er i SF Esbjerg ikke blinde overfor Stengårdsvejs særlige udfordringer, men disse bør ikke løses af et statsligt ghettoudspil. Løsningen er lokal, via folk der bor i området og kender området bedst. Sådan skaber vi løsninger der virker, også på den lange bane.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Den irske pub i turistby får bøde og sur smiley

Annonce