Annonce
Nordtyskland

Regeringschef øjner nu et svagt lys forude

Alle mærker jo nu, at de savner sociale kontakter, mener ministerpræsident Daniel Günther. Foto: Landesregierung Schleswig-Holstein.

KIEL: Slesvig-Holstens ministerpræsident, Daniel Günther, har ikke fantasi til at forestille sig, at delstatens skoler skal være lukkede helt frem til sommerferien.

- Men jeg er inderligt overbevist om, at det er klogt, at give borgerne klar besked, siger han til avisen Hamburger Abendblatt.

Skoler og daginstitutioner i Slesvig-Holsten er foreløbig lukket frem til påskeferiens begyndelse i den kommende weekend for at forsinke spredning af coronavirus.

- Vi melder ud i god tid, inden der atter bliver åbnet for at give borgerne mulighed for at indstille sig på situationen, lover ministerpræsidenten.

Stort set alle aktiviteter i Slesvig-Holsten er lukket ned frem til den 19. april. Så snart det er sundhedsfagligt forsvarligt, lemper regeringen reglerne.

- Efter min overbevisning kommer vi ikke til at vente i to år på et normalt hverdagsliv, forklarer Daniel Günther.

I hans optik udviser borgerne mere end blot forståelse for de drastiske indgreb i frihedsrettighederne.

- Alligevel mærker alle jo nu, at de savner sociale kontakter. Det indebærer en risiko at isolere mennesker længe. Derfor er det ikke blot et politisk, men også et samfundsmæssigt og socialt spørgsmål, hvor længe man kan opretholde sådanne foranstaltninger, erkender Daniel Günther.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Svenske coronadødstal kan være dobbelt så høje som hidtil antaget

Annonce