Annonce
Sønderborg

Regeringspapir får Sønderborg til udskyde plan for dagtilbud

Udkastet til en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet i Sønderborg Kommune vil først være klar til marts. Arkivfoto: Timo Battefeld
En ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet i Sønderborg Kommune trækker ud, fordi der skal tages stilling til minimumsnormeringer i den kommende finanslov.

Sønderborg: Der bliver i øjeblikket arbejdet på en ny tildelingsmodel til dagtilbudsområdet i Sønderborg Kommune, der skulle have været på bordet på børne- og uddannelsesudvalgets møde her i august. Men efter indstilling fra forvaltningen har udvalget valgt en ny tidsplan.

Grunden er, at der er udarbejdet et forståelsespapir mellem regeringen og partierne bag regeringen, hvori det fremgår, at der skal tages stilling til minimumsnormeringer i finansloven, hvilket vil få indvirkning på en kommende ny tildelingsmodel i Sønderborg Kommune.

Forvaltningen har derfor vurderet, at det er hensigtsmæssigt at afvente resultaterne af dette, så virkningen kan indarbejdes i en kommende ny model. Ligeledes er der nogle uhensigtsmæssigheder i den udarbejdede model, som forvaltningen ønsker at kigge nærmere på.

Annonce

Først til marts

Det bliver derfor først i marts 2020, at den ny tildelingsmodel forelægges Børne- og Uddannelsesudvalget. Fra marts–april vil der være en høringsperiode. I maj efter endt høring tager udvalget stillingen til modellen.

Hvis den bliver godkendt i udvalget, skal den til endelig beslutning i byrådet i juni. Fra januar 2021 vil den ny tildelingsmodel være gældende.

I forsommeren vedtog byrådet i øvrigt en ny tildelingsmodel for folkeskolerne. Den betyder blandet andet, at mindre skoler sikres en god base, mens der skal bruges færre penge på en række større skoler samt specialtilbud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland For abonnenter

Trods udsigt til blodrødt regnsskabsår: Hotel Koldingfjord satster stort på opgradering af personalet

Annonce