Annonce
Tarm

Region Midtjylland melder sig ind i Landdistrikternes Fællesråd

Region Midtjylland har fra årsskiftet meldt sig i Landdistrikternes Fællesråd som den første region, der er med i fællesskabet. PR-foto
Fra 1. januar er Region Midtjylland blevet en del af Landdistrikternes Fællesråd. Det sker for at optimere muligheden for udvikling i hele regionen.
Annonce

Holstebro: Både i de større byer såvel som i oplandet skal der være gode muligheder for udvikling og et godt liv. Derfor har Region Midtjylland fra årsskiftet meldt sig i Landdistrikternes Fællesråd. Det er den første region, der er med i fællesskabet.

- Regionsrådet har vedtaget en ambitiøs regional udviklingsstrategi, der fokuserer på muligheden for at leve et godt liv i hele regionen. Det gælder både i de større byer og i landdistrikterne, hvor regionen har en række muligheder for at understøtte bæredygtig udvikling. Det ønsker vi at gøre sammen med de mange aktører, der allerede er i gang, siger formand for Region Midtjyllands Udvalg for Regional Udvikling, Jørgen Nørby (V), i en pressemeddelelse.

Annonce

Central aktør

Region Midtjylland er den andenstørste region i Danmark og repræsenterer næsten 1,3 millioner danskere. Hovedopgaven er at styre størstedelen af sundhedsvæsenet, men også områdets regionale udvikling, herunder landdistriktsudvikling, uddannelse, kollektiv trafik, råstofindvinding med videre indgår i regionernes opgaver. Derfor glæder det formanden for Landdistrikternes Fællesråd, at en så stor spiller har meldt sig ind:

- Hver gang vi får et nyt medlem, manifesterer Landdistrikternes Fællesråd sin position som den centrale og overordnede aktør, der kæmper for at sikre et land i bedre balance. For første gang har en region meldt sig ind under fanerne, og det er jeg rigtig glad for og stolt over, siger Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Nordtyskland

Risikerer fængsel: Tysk familiefar tog på McDonalds, selv om han vidste, han var smittet

Trekantområdet

Gode forhold og næsten ingen kø: Flere hundrede er allerede blevet testet for covid-19 i MesseC

Annonce