Annonce
Sydjylland

Region Syddanmark kan teste 1200 for corona-virus i døgnet

De fem regioner har nu mulighed for at teste flere, så det samlede antal tests i døgnet vil stige til cirka 5000 - en femdobling af den nuværende kapacitet. Foto: Robin Van Lonkhuijsen/AFP
Sygehusene i Region Syddanmark har skruet op for testkadencen, så flere over de kommende 14 dage kan blive testet for Covid-19.

Flere syddanske patienter og sygehusansatte vil nu blive testet for corona-virus.

Det er lykkedes på kort tid at øge testkapaciteten fra de nuværende 200-400 tests i døgnet til cirka 1200 tests i døgnet ved at udvide kapaciteten i Vejle og Odense, mens der fremover også kan udføres tests på Sydvestjysk Sygehus i Esbjerg. Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

Ifølge regionsrådsformand Stephanie Lose (V) vil de flere test få betydning for både patienter og medarbejdere.

- Vi vil nu kunne teste flere patienter, der møder op på vores fremskudte vurderingsklinikker, ligesom vi vil kunne teste beboere på eksempelvis plejehjem og institutioner. Derudover får vi nu mulighed for at teste flere sundhedsmedarbejdere, og det vil også betyde, at vi kan få raskmeldt personale hurtigere i takt med, at presset på sygehusafdelingerne vil stige i de kommende dage og uger.

Stephanie Lose understreger, at Region Syddanmark fortsat vil teste i henhold til Sundhedsstyrelsens retningslinjer.

Annonce
Det er fantastisk at se, hvordan laboratorierne på vores sygehuse har arbejdet i døgndrift og nu formår at skrue endnu mere op for testkapaciteten.

Stephanie Lose (V), formand for Region Syddanmark samt formand for Danske Regioner

Arbejder på endnu mere testkapacitet

Også de øvrige regioner har nu mulighed for at teste flere, så det samlede antal tests i døgnet vil stige til cirka 5000. Det er en femdobling af den nuværende kapacitet, og det får ifølge regionsrådsformanden betydning for både patienter og medarbejdere:

Stephanie Lose er fuld af beundring for medarbejderne på laboratorierne:

- Det er fantastisk at se, hvordan laboratorierne på vores sygehuse har arbejdet i døgndrift og nu formår at skrue endnu mere op for testkapaciteten. Der bliver løbet hurtigt og tænkt kreativt, og det vil jeg gerne rose dem for. Vi håber, at vi vil være i stand til at skrue endnu mere op for antallet af test, når vi kommer nogle uger frem.

Der arbejdes sideløbende med at øge kapaciteten yderligere både på sygehusene og ved at inddrage universiteter og private aktører inden for medico-industrien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Pseudo-oplukning af grænsen: Det er kun lidt bedre end ingenting

Tønder

Stærk utilfredshed i Tønder og stor glæde på Rømø: Grænseåbning får meget blandet modtagelse

Sydjylland

Camping-indehaver skuffet over Mette Frederiksens delvise grænseåbning: Vi har brug for weekend-turister

Annonce