Annonce
Sydjylland

Region Syddanmark tager imod flere patienter fra Sjælland

Udover 15 medicinske sengepladser er Region Syddanmark også klar til at modtage enkelte patienter, der har brug for intensiv behandling. Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Region Syddanmark tager sig nu af medicinske patienter fra covid-pressede Region Sjælland.
Annonce

Region Syddanmark stiller op til 15 sengepladser til medicinske patienter til rådighed for de pressede kolleger i Region Sjælland. Desuden er Region Syddanmark klar til at modtage enkelte sjællandske patienter, der kræver indlæggelse på en intensiv afdeling, hvis behovet opstår.

Aftalen er indgået, fordi Region Sjælland er presset af mange covid-19 indlæggelser. Det skriver Region Sjælland i en pressemeddelelse.

- Jeg er glad for, at Region Syddanmark kan aflaste vores sygehuse, hvor vi i høj grad er nødt til at samle kræfterne om de mange covid-ramte patienter. Jeg er godt klar over, at det kan føles langt væk for de berørte patienter, men jeg håber, at patienter og pårørende har forståelse for den helt ekstraordinære situation, siger Heino Knudsen, regionsrådsformand i Region Sjælland.

Region Syddanmark bistår i forvejen Region Sjælland med operationer af især kræftpatienter.

- Vi står i en helt ekstraordinær situation, der udfordrer os alle, og derfor skal vi naturligvis hjælpe hinanden på tværs af regionsgrænserne, når det er muligt. Der er også i Region Syddanmark et stort tryk på sygehusene, men vi gør alt, hvad vi kan for at hjælpe de regioner, der er hårdest ramt af corona-pandemien, siger regionsrådsformand Stephanie Lose, Region Syddanmark.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Live fra Venstres landsmøde: Inger Støjberg får ordet, når Stephanie Lose tager over som næstformand

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Regionalt For abonnenter

Sønderjysk rejsebureau tror på tysk genåbning til foråret: - Kør-selv-gæster venter bare på grønt lys

Sydjylland For abonnenter

Vaccinehåb får krydstogtskonges telefon til at bimle igen efter mareridtsår: - Men det er ikke prangende

Annonce