Annonce
Sport

Region Varde: Hjemmebanefordelen og vores fans skal bære os frem i superfinalen

En dejlig aften for Region Varde tilbage i september 2016. Klubben vandt DM-finalen for hold efter 17 års guldtørke. På onsdag er chancen der igen. Foto: René Lind Gammelmark

Holdleder Steven Andersen tror, at Fjelsted bliver den hårdeste nød at knække, når der på onsdag køres DM-finale for hold på Varde Motor Arena i Outrup.

- Det bliver bestemt ikke nemt, men jeg har en stærk tro på, at vi kan gøre.

Region Vardes Steven Andersen så naturligvis semifinalen, hvor Slangerup og Holsted kvalificerede sig til superfinalen i sikker stil - og deres præstationer indgyder respekt.

- Begge hold gjorde det fint, men det er på ingen måde overraskende, at de kørte sig i finalen på bekostning af Grindsted og Holstebro. Nu vandt Slangerup, men jeg troede faktisk, at Holsted havde trukket sig sejrrigt ud af semifinalen, siger Steven Andersen.

Region Varde vandt grundserien og har fordel af hjemmebane i superfinalen. Det havde klubben også for to år siden - og da blev samtlige konkurrenter altså sat på plads.

Tilbage i 2016 havde holdene dog point med sig ind i finalen, men det er ikke længere tilfældet. Nu er alt nulstillet.

- Jeg havde da gerne beholdt de gamle regler, men jeg kan godt se, at der nu er garanti for endnu mere spænding. Nu er det mere publikumsvenligt og intet er afgjort på forhånd.

Annonce

Værste konkurrent

I superfinalen skal Steven Andersen og Region Varde op mod de forsvarende mestre fra Fjelsted, Slangerup og Holsted.

- Fire gode hold mødes, og det bliver knivskarpt, hvor der bare ikke er råd til at have kørere, som har en dårlig dag. Jeg ser Fjelsted som vores værste konkurrent. De har et hold, hvor alle deres kørere laver point, og de har været formstærke i de seneste måneder.

- Men vi undervurderer naturligvis heller ikke de to andre hold. Særligt Slangerups Mikkel Michelsen imponerede mig i semien, og han er bare en fyr, som kører stærkt stort set alle steder.

Steven Andersen ser det dog som en pænt stor fordel, at finaleræset afvikles på Varde Motor Arena i Outrup.

- Vi er stærke hjemme, og vi har vores dejlige publikum i ryggen. De skal hjælpe os helt indover målstregen på finaleaftenen, opfordrer holdlederen.

Region Varde fik sølv i sidste sæson, hvor klubben i finalen blev slået med et sølle point af Fjelsted.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Groteske udsættelser af sigtelser skal stoppe

Bandekonflikter, grænsekontrol og forebyggelse af terror har de seneste år gjort det meget svært for politiet på tilfredsstillende vis at løse alle sine resterende opgaver. Flere betjente til det hårdt pressede korps er på vej, men det tager tid at få dem uddannet, så både politikere og politiledelse står fortsat med en vigtig prioriteringsopgave. I denne uge er det kommet frem, at man ifølge Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt, i alle politikredse i nogle tilfælde venter med at sigte mulige gerningsmænd. Det sker på grund af mandskabsmangel for at kunne leve op til politisk bestemte tidsfrister. I sager om vold og våben må der højest gå 30 dage fra, der er rejst en sigtelse, til der er en tiltale, og i voldtægtssager er fristen typisk 60 dage. Berlingske har talt med en anklager, der på møder har hørt ledere fortælle om, at der i Københavns Politi løbende ligger 500-1000 sager, hvor der på grund af tidsfristerne ikke er rejst sigtelser, selv om politiet kender til de mulige gerningsmænd. Det er en hån mod både ofrene og mod befolkningen, der skal have tillid til, at efterforskningen er så effektiv som muligt. Det er fornuftigt, at der er krav om, at sager om grov kriminalitet bliver afsluttet hurtigt. Men ressourcerne skal også følge med. Derfor må politikerne erkende, at politiet står i en svær situation, hvor rigide krav om tidsfrister kan virke mod hensigten. I stedet må kravet være, at politiet får prioriteret kræfterne bedst muligt og ikke lader sig styre af tidsfrister og deraf følgende målkrav, som lederne måles på. Hvis politiet har en konkret mistanke, skal der selvfølgelig rejses en sigtelse med det samme. Også selv om der er risiko for, at der går flere end for eksempel 30 dage, før der er rejst en tiltale. Det er afgørende, at efterforskningen sker hurtigst muligt. Det må politikere og politiets ledelse sørge for, så de groteske udsættelser af sigtelser kan stoppe.

Annonce