Annonce
Regionalt

Regional rundtur til kommunerne skal styrke samarbejdet i psykiatrien

Psykiatrien i Region Syddanmark skal styrkes markant i de kommende år, og det skal regionens nye psykiatriplan samt en stor pose penge være med til at understøtte.
Annonce

Syddanske patienter med psykiske lidelser skal have bedre behandling, der skal være flere sengepladser til de psykiatriske patienter, og patienterne skal have større mulighed for at tage del i egen behandling.

Det er nogle af de ambitiøse mål, som er nedfældet i regionens nye psykiatriplan for 2020-2024.

Psykiatri- og socialudvalget i Region Syddanmark har nu taget hul på en rundtur til de 22 syddanske kommuner for netop at drøfte udviklingen af psykiatriområdet med de politikere, der har ansvaret for psykiatriområdet i kommunerne.

- I Region Syddanmark ligger det os meget på sinde, at mennesker med psykisk sygdom får det bedst mulige behandlingsforløb. Vi har vedtaget en ambitiøs psykiatriplan for de kommende år og afsat mange millioner til at løfte området, men hvis vi skal nå i mål med vores ambitiøse planer, er det uhyre vigtigt, at vi har et velfungerende samarbejde med kommunerne. At den ene part tager over, hvor den anden slipper, og at vi ved, hvad hinanden gør og trækker i samme retning. Derfor er dialogen med kommunerne helt central, siger udvalgsformand Thies Mathiasen (DF), Psykiatri- og socialudvalget.

Annonce

Bedre sammenhæng

Udvalget kommer blandt andet for at drøfte, hvordan det gode samarbejde mellem de regionale behandlingstilbud og kommunernes tilbud til psykiatriske patienter kan fastholdes og udbygges. Men udvalget ønsker også en dialog med kommunerne om, hvordan der kan skabes endnu bedre sammenhæng i behandlingen for mennesker med en svær psykiatrisk lidelse og for psykiatriske patienter, der har andre svære sociale problem som for eksempel hjemløshed.

Andre vigtige emner på dagsordenen er, hvordan psykiatriske patienter kan komme i job og fastholdes på arbejdsmarkedet, og hvordan mistrivsel kan forebygges – særligt blandt børn og unge.

Fakta

Med regionens psykiatriplan 2020-2024 har regionsrådet afsat 75 millioner kroner mere om året til psykiatrien samt knap 130 millioner kroner i alt til at bygge og renovere. Pengene skal blandt andet bruges til et nyt retspsykiatrisk afsnit i Esbjerg og et nyt rehabiliteringsafsnit i Odense.

Derudover har regionen fået 129 ekstra psykiatri-millioner fra finansloven 2020, som regionen har besluttet at bruge dels til at realisere psykiatriplanen, dels til at etablere yderligere sengepladser og ansætte flere medarbejdere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Fodbold

Riddersholm: - Jeg deler spillernes følelse. Vi er enormt skuffede

Annonce