Annonce
Sport

Regionalliga-hold falder med ære mod Bayern München

Hannibal Hanschke/Reuters
Robert Lewandowski blev dobbelt målscorer, da Bayern München slog Energie Cottbus 3-1 i DFB Pokal.

Den tyske storklub Bayern München har indledt jagten på endnu en tysk pokaltitel.

De forsvarende pokalvindere vandt helt forventeligt ude over Energie Cottbus mandag aften i første runde af DFB Pokal.

Hjemmeholdet fik dog noget at glæde sig over i tillægstiden, da Berkan Taz reducerede til slutresultatet 1-3 på et straffespark.

Energie Cottbus var i 00'erne jævnligt en del af Bundesligaen, hvor holdet spillede i perioderne 2000-2003 og 2006-2009.

Siden begyndte en nedtur, som klubben endnu ikke har fået vendt. Derfor spiller Cottbus i dag i Regionalliga Nordøst, der er fjerdehøjeste liganiveau i tysk fodbold.

Det forhindrede dog ikke den undertippede klub med hjem nær den polske grænse i at yde hård modstand mod mægtige Bayern München.

Det lykkedes for Cottbus at holde stand i en halv time, før Robert Lewandowski bragte Bayern i front. Opdækningen af Kingsley Coman svigtede, og efter en flot refleksredning af Cottbus-keeper Lennart Moser var den målfarlige polak over returbolden.

I det hele taget stod den 19-årige Cottbus-målmand en god kamp. Han vil formentlig alligevel ærgre sig over 2-0-målet 20 minutter inde i anden halvleg. På en god dag havde han reddet Kingsley Comans hårde afslutning.

Målmanden var prisgivet, da Robert Lewandowski fem minutter før tid øgede føringen, da han rettede et skud af.

Siden fik størstedelen af det fyldte stadion noget at glæde sig over, med hjemmeholdets sene reducering.

Tidligere mandag havde Wolfsburg store problemer med at slå Hallescher fra 3. Bundesligaen. Efter 3-3 i den ordinære spilletid lykkedes det dog Wolfsburg at sikre avancement med to mål i den forlængede spilletid.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv For abonnenter

Ansatte er dybt skuffede over lukning af Danfoss-fabrik: Jeg troede fandeme, det var løgn

Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark For abonnenter

Smittede patienter: Kirurgs hudlidelse kan have kostet Henrik fra Fanø hans nye hofte

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];