Annonce
Sydjylland

Regionen afbryder samarbejdet med Tolke Danmark

Region Syddanmark meldte torsdag ud, at de med øjeblikkelig virkning stopper samarbejdet med Tolke Danmark.

Tolke Danmark skal ikke længere være leverandør af tolkeydelser til Region Syddanmark. Det skriver regionen i en pressemeddelelse torsdag eftermiddag.

Samarbejdet mellem Region Syddanmark og Tolke Danmark er forbi.

Det meddeler regionen torsdag, efter at samarbejdet, der begyndte den 1. februar, har været yderst problematisk.

Allerede den 2. februar meldte regionen ud, at de overvejede at stoppe samarbejdet, fordi flere tolke ikke var mødt op til aftaler til gene for læger og patienter.

Aftalen om at ophæve samarbejdet blev truffet onsdag aften, efter de to parter havde siddet i møde både tirsdag og onsdag.

Ifølge en pressemeddelelse fra Region Syddanmark afbrydes kontrakten, fordi "indkøringen af den nye tolkeaftale ikke er forløbet som forudsat, og at parterne derfor er bedst stillet med at gå hver til sit."

Økonomidirektør i Region Syddanmark, Mogens Sehested Kristensen sad med til møderne, og var med til at tage den fælles beslutning om at sige stop:

- Det er endt med, at vi har en fælles forståelse af, at man ikke er kommet i mål, med det man var forpligtet på.

Sagen kort

Alle landets regioner havde i efteråret 2016 fælles udbud på hvilke tolkeleverandører, der skulle står for tolkeopgaver i de enkelte regioner.Tolkene bliver blandt andet brugt til lægekonsultationer, hvor behovet er der, for at læge og patient kan kommunikere.Ifølge Region Syddanmark selv, fik de tilbud fra 20 leverandører. Her valgte regionen firmaet Tolke Danmark.

Den 1. februar 2017 skulle Tolke Danmark så i gang med tolkearbejdet for regionen. Men allerede dagen efter, torsdag den 2. februar 2017, sendte Region Syddanmark en pressemeddelse ud, omhandlende at de overvejede at ophæve samarbejdet med Tolke Danmark.

Region Syddanmark overvejede samarbejdet en ekstra gang, efter flere hændelser, hvor tolke ikke var dukket op, og mangel på bekræftelse af bookingaftaler.

Ugen efter tirsdag den 7. februar afholdt Region Syddanmark og Tolke Danmark møde. Et møde der trak ud til dagen efter.

Torsdag den 8. februar kunne Region Syddanmark så melde ud, at de stopper samarbejdet med Tolke Danmark med øjeblikkelig virkning.

Tolke Danmark fortsætter lidt endnu

Tolke Danmark vil gennemføre tolkninger indtil den 19. februar. De tolkninger, der gennemføres i denne periode, er efter ønske fra regionen.

- Kontrakten er ophørt. Men i det omfang vi måtte have brug for det, står Tolke Danmark til rådighed. Hvis der er brug for det, siger Mogens Sehested Kristensen.

Derudover vil regionens sygehuse og lægepraksisser i løbet af torsdagen få udsendt en liste over, hvilke tolke de nu kan tage kontakt til for at få løst kommende tolkeopgaver.

Region Syddanmark skriver slutteligt, at de hurtigst muligt vil gennemføre et nyt udbud til tolkeopgaven.

JydskeVestkysten har siden fredag den 3. februar forsøgt at få Tolke Danmark i tale. Firmaet har ikke besvaret avisens henvendelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce