Annonce
Sydjylland

Regionen afbryder samarbejdet med Tolke Danmark

Region Syddanmark meldte torsdag ud, at de med øjeblikkelig virkning stopper samarbejdet med Tolke Danmark.

Tolke Danmark skal ikke længere være leverandør af tolkeydelser til Region Syddanmark. Det skriver regionen i en pressemeddelelse torsdag eftermiddag.

Samarbejdet mellem Region Syddanmark og Tolke Danmark er forbi.

Det meddeler regionen torsdag, efter at samarbejdet, der begyndte den 1. februar, har været yderst problematisk.

Allerede den 2. februar meldte regionen ud, at de overvejede at stoppe samarbejdet, fordi flere tolke ikke var mødt op til aftaler til gene for læger og patienter.

Aftalen om at ophæve samarbejdet blev truffet onsdag aften, efter de to parter havde siddet i møde både tirsdag og onsdag.

Ifølge en pressemeddelelse fra Region Syddanmark afbrydes kontrakten, fordi "indkøringen af den nye tolkeaftale ikke er forløbet som forudsat, og at parterne derfor er bedst stillet med at gå hver til sit."

Økonomidirektør i Region Syddanmark, Mogens Sehested Kristensen sad med til møderne, og var med til at tage den fælles beslutning om at sige stop:

- Det er endt med, at vi har en fælles forståelse af, at man ikke er kommet i mål, med det man var forpligtet på.

Annonce

Sagen kort

Alle landets regioner havde i efteråret 2016 fælles udbud på hvilke tolkeleverandører, der skulle står for tolkeopgaver i de enkelte regioner.Tolkene bliver blandt andet brugt til lægekonsultationer, hvor behovet er der, for at læge og patient kan kommunikere.Ifølge Region Syddanmark selv, fik de tilbud fra 20 leverandører. Her valgte regionen firmaet Tolke Danmark.

Den 1. februar 2017 skulle Tolke Danmark så i gang med tolkearbejdet for regionen. Men allerede dagen efter, torsdag den 2. februar 2017, sendte Region Syddanmark en pressemeddelse ud, omhandlende at de overvejede at ophæve samarbejdet med Tolke Danmark.

Region Syddanmark overvejede samarbejdet en ekstra gang, efter flere hændelser, hvor tolke ikke var dukket op, og mangel på bekræftelse af bookingaftaler.

Ugen efter tirsdag den 7. februar afholdt Region Syddanmark og Tolke Danmark møde. Et møde der trak ud til dagen efter.

Torsdag den 8. februar kunne Region Syddanmark så melde ud, at de stopper samarbejdet med Tolke Danmark med øjeblikkelig virkning.

Tolke Danmark fortsætter lidt endnu

Tolke Danmark vil gennemføre tolkninger indtil den 19. februar. De tolkninger, der gennemføres i denne periode, er efter ønske fra regionen.

- Kontrakten er ophørt. Men i det omfang vi måtte have brug for det, står Tolke Danmark til rådighed. Hvis der er brug for det, siger Mogens Sehested Kristensen.

Derudover vil regionens sygehuse og lægepraksisser i løbet af torsdagen få udsendt en liste over, hvilke tolke de nu kan tage kontakt til for at få løst kommende tolkeopgaver.

Region Syddanmark skriver slutteligt, at de hurtigst muligt vil gennemføre et nyt udbud til tolkeopgaven.

JydskeVestkysten har siden fredag den 3. februar forsøgt at få Tolke Danmark i tale. Firmaet har ikke besvaret avisens henvendelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce