Annonce
Kolding

Regionen forventer ikke flere teststeder: Arbejder på at indføre ren tidsbestilling og flere tider

Selvom behovet for coronatests er steget den seneste tid, så bliver der umiddelbart ikke tale om flere teststeder i Kolding. I stedet arbejdes der på at gøre tidsbestillinger til tests obligatoriske, ligesom åbningstiderne muligvis kan skrues i vejret, lyder det fra Region Syddanmark. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Region Syddanmark forventer ikke at oprette flere teststeder i Kolding Kommune, som det ser ud nu. Fra de nationale myndigheder lyder det nemlig, at der kun kan analyseres 150.000 PCR-tests om dagen, så køerne ved teststederne må løses på anden vis. En vej kan være at fjerne walk-in og køre med ren tidsbestilling.

Kolding: Selvom coronasmitten er stigende på landsplan, og coronapasset sidst på ugen genindføres, så er der ikke udsigt til flere corona-teststeder end de nuværende tre i Kolding Kommune.

Omtrent sådan lyder budskabet fra beredskabskoordinator og sundhedsplanlægger hos Region Syddanmark, Rolf Bjørling Salomonsen.

- Vi reagerer hele tiden på det, der kommer fra de nationale myndigheder og iværksætter tingene så hurtigt, vi overhovedet kan. Det betyder, at vi ikke nødvendigvis kun opskalerer åbningstiderne, men også hvor mange spor, vi kan have åbne i et testcenter ad gangen, så et større flow kan komme igennem, siger han.

Annonce

Regionen er nemlig underlagt retningslinjer fra de nationale myndigheder, og i øjeblikket har Statens Serum Institut (SSI) 'kun' analysekraft til 150.000 PCR-coronatests om dagen. Antallet fordeles over hele landet ud fra antal indbyggere i den pågældende kommune.

Derfor kan man ikke bare udvide antallet af coronateststeder - heller ikke i oplandsområderne - selvom der måtte være kø eller lokalt behov.

- Sidste år havde vi et finmasket net, hvor der - med enkelte afvigelser - ikke måtte være over 20 kilometer mellem hvert teststed. Det har man ikke indført nu, siger Rolf Bjørling Salomonsen.

Derfor kan man i stedet gøre noget ved køerne til PCR-tests. Det kan være længere åbningstider, det kan være flere spor, så køerne hurtigere fordufter, men det kan også være nødvendigt med mere fokus på tidsbestillinger.

Folk dukker bare op

Som det er lige nu, har man eksempelvis i testcentret på Kokbjerg i det nordlige Kolding mulighed for enten at bestille tid til coronatest eller benytte sig af walk-in og tage en ledig tid, hvis der er plads.

Og den seneste tid har der været problemer med at holde folk, der har bestilt tid, og folk, der bare dukker op, adskilt i køerne.

- Vi kan først adskille dem ved visitationen, hvor vi kan se, om de har bestilt tid eller ej. Og frem til visitationen har folk stået i kø sammen, og det er her, der har været kaos, siger Rolf Bjørling Salomonsen og fortæller, at det især har været slemt i tidsrummet, før mange tager på arbejde og efter almindelig arbejdstid.

Reduceres muligheden for at blive testet til udelukkende at gælde for dem, der bestiller en tid, så kan regionerne bedre styre antallet af mennesker, der venter i kø, ligesom trafikken til og fra teststederne vil glide bedre, lyder ræsonnementet.

- Så jeg tror, der er noget på vej om, at vi genindfører tidsbestilling (som eneste mulighed, red.). Alle regioner har bedt om at få det, så vi kan styre tingene igen, og så borgerne slipper for at stå i køer derude. Jeg kan ikke sige, hvornår det bliver, men vi håber, det er indenfor kort tid, siger han.

Faktaboks om Koldings teststeder

Det er muligt at få foretaget corona-tests tre steder i Kolding Kommune for nuværende:

  • Det ene sted er på Kokbjerg i det nordlige Kolding, hvor man både kan få taget PCR-tests og kviktests. 
  • I Sydbank Arena holder Carelink til, og her kan man få foretaget en kviktest.
  • I Vamdrup har man også et testcenter, men til forskel fra de to andre har steder her ikke åbent alle tage i ugen, men udelukkende søndag fra klokken 9-17.  
Annonce
Erhverv For abonnenter

Køreskole er pludselig lukket: Tidligere direktør er sygemeldt, og elever kan ikke få pengene igen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Susan og Hans Jørgen byggede historisk villa om: Nu er de pensionister og vil ned i ét plan. Men nabohuset skæmmer

Erhverv For abonnenter

Total tavshed om Ecco-fadæsen: Konservative-toppolitikere nægter at tale om Niels Flemming Hansens farvel til ordførerpost

Varde

Alvorlig sag om blufærdighedskrænkelse på skole: Tre mandlige elever anmeldt for at krænke pige

Team Esbjerg For abonnenter

Nu er der pres på: Team Esbjerg er pisket til at vinde på lørdag

Formand for landdistrikter om penge til sportshaller i bytte for flere vindmøller og solceller: - Det er slet ikke nok

Varde

Campingfamilie med sjælden ros til myndighederne efter brand løb løbsk: Derfor er der glæde efter drama i strid blæst

Vejen For abonnenter

Skal du investere i varmepumpe eller fjernvarme? Husejere i 13 byer får klar besked hurtigst muligt

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre, end min far

Billund For abonnenter

Cassandra stod frem efter lumre beskeder fra chefen: Hvis ikke jeg gjorde noget, ville det bare blive ved

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Esbjerg For abonnenter

Drukfest for skoleelever bliver ikke lavet om: Mens dele af landet forbyder alkohol på sidste skoledag, holder Esbjerg fast i de gamle traditioner

Kultur For abonnenter

Vejen Kunstmuseum har været lukket i halvandet år: - Jeg ser det ikke som et problem, at vi ikke har åbnet

Rejser

Millioner vil have de billetter, der kan sende danskere på månedlang ferie i hele Tyskland for 68 kroner

Annonce