Annonce
Kolding

Regionen går efter et forlig i MgO-fadæsen

Til november indvier kronprins Frederik Koldings det nye, udvidede akutsygehus. De fugtsugende vindspærreplader, der er monteret under facaden bliver nok ikke udskiftet inden.

Regionen forventer, at den kan forhandle sig til rette med entreprenøren og totalrådgiveren. Ingen af partnerne vil dog tage ansvaret for at have monteret de fugtsugende MgO-plader på Kolding Sygehus.

De fugtsugende vindspærreplader, der er monteret under facaden på den nye sengebygning, bliver hængende et par år.

Der vil også gå et godt stykke tid inden byggeherren, Region Syddanmark, har fundet ud af hvem, der skal betale for at pille pladerne ned og opsætte nye plader.

Men i stedet for at styre mod en voldgiftssag så håber regionen lige nu, at partnerne - og deres advokater - finder hinanden i et forhandlingslokale.

- Foreløbig er vi nået til enighed om at finde en fælles løsning på, hvordan vi håndterer det her. Vi er enige om at håndtere det i fællesskab, siger Karsten Uno Petersen (S), der er formand for regionens innovationsudvalg, der har ansvaret for byggeriet af akutsygehuset i Kolding.

Temmelig uskyldige

Hverken entreprenøren, totalrådgiveren eller byggeherren, der er Region Syddanmark, vil tage ansvaret for at opsætte de fugtsugende plader, og dermed har ingen tilkendegivet, at de vil betale en del af regningen. Prisen for at pille pladerne ned, og opsætte nye plader løber op i 10-15 millioner kroner.

Region Syddanmark, har klaget over MgO-pladerne til både entreprenør HS Hansen A/S og totalrådgiver Niras. Begge selskaber har derefter anmeldt sagen til deres forsikringsselskaber.

Inden for en måneds tid mødes partnerne igen.

- Vi har oprindelig bestilt noget helt andet. Så kommer de her plader, og det bliver der så sagt ja til på nogle forkerte præmisser. Jeg mener, vi er temmelig uskyldige, men vi er indstillet på at finde en løsning, siger Karsten Uno Petersen.

MgO-plader

MgO-plader er blevet brugt i en lang række bygninger over hele landet indtil foråret sidste år, hvor Byggeskadefonden advarede mod at bruge pladerne i Danmark. Der kan gå to-tre år, inden pladerne bliver udskiftet. Regionen holder løbende øje med, om der kommer følgeskader.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce