Annonce
Kolding

Regionen godkender planer til over 6 millioner: Nu bliver adgangsforholdene på Kolding Sygehus forbedret

Arbejdet med at tilpasse forpladsen foran Kolding Sygehus vil ikke påvirke den daglige brug af forpladsen eller adgangen til Kolding Sygehus via hovedindgangen. Arkivfoto: Søren Gylling
Regionsrådet har godkendt et ideoplæg til forbedring af adgangsforholdene ved hovedindgangen til Kolding Sygehus. Ændringerne sker for at gøre adgangsforholdene bedre for blandt andre gangbesværede og kørestolsbrugere.
Annonce

Kolding: Nu har regionsrådet nikket ja til at ændre forpladsen ved hovedindgangen på Kolding Sygehus, sådan at det i fremtiden bliver lettere for handicappede og gangbesværede at komme ind på sygehuset.

På mandagens regionsrådsmøde valgte politikerne nemlig at prioritere midler på budgettet for 2021 til at forbedre adgangsforholdene. I alt kommer forandringerne til at koste 6,6 millioner kroner, og der har været arbejdet med flere forskellige modeller for en løsning.

Formanden for regionens anlægs- og innovationsudvalg, Karsten Uno Petersen (S), glæder sig over den kommende forbedring.

- Vores sygehuse er til for alle borgere, og deres oplevelse som patienter og pårørende starter, allerede så snart de ankommer. Derfor er det også vigtigt, at vi lytter, når det viser sig, der kan være brug for tilpasninger, siger Karsten Uno Petersen i en pressemeddelelse fra Region Syddanmark.

- Jeg synes, vi har fundet en god løsning i tæt samarbejde og dialog med både handicaporganisationer og sygehuset. Handicaporganisationerne har kvitteret positivt for forslaget, og sygehusets ledelse er glad for, at vi både sikrer bedre adgangsforhold og samtidig fastholder forpladsens gode arkitektoniske udtryk ved hovedindgangen, fortsætter han.

Annonce

Handicappede har klaget

Helt tilbage i 2017 klagede handicaprådets formand John Arne Sørensen over adgangsforholdene i et læserbrev. Han mente, at det var for svært at komme op ad bakken på forpladsen. Sygehuset lavede piktogrammer og ansatte stifindere til at hjælpe, og det blev samtidig slået fast, at alle regler var overholdt.

Alligevel fortsatte klagerne, og i starten af året bragte Kontaktforum for handicap sagen op igen, og i sommer havnede sagen på dagsordenen i anlægs- og innovationsudvalget. Det har nu ført til, at man har besluttet sig for en model.


Vores sygehuse er til for alle borgere, og deres oplevelse som patienter og pårørende starter, allerede så snart de ankommer. Derfor er det også vigtigt, at vi lytter, når det viser sig, der kan være brug for tilpasninger

Karsten Uno Petersen (S), formand for anlægs- og innovationsudvalget


Modellen indeholder etablering af nye parkeringspladser for handicappede og dårligt gående tættere på indgangene, en elevatorløsning tæt på forpladsen og en tilpasning af stier uden niveauforskelle på forpladsen.

Ud over at løse udfordringerne med adgangsforholdene ved den nye hovedindgang, inkluderer ombygningerne ved indgangsområdet også en forbedret og kortere niveaufri adgang til det dagkirurgiske område.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce