Annonce
Regionalt

Regionen om kviktest-kø: Vi går i dialog med Carelink, når ventetiden vedvarende er over en time

Kurt Espersen, koncerndirektør i Region Syddanmark, har selv prøvet at stå i kø i en time for at tage en kviktest. Han opfordrer til at udnytte hele åbningstiden hos teststederne, der kan have svært ved at forudse, hvornår der opstår kø. Foto: Mette Mørk
Er der gennem længere tid kø i mere end en time på et teststed, går regionen i dialog med Carelink, siger koncerndirektør i Syddanmark Kurt Espersen. Regionen er lige nu sammen med kviktest-firmaet ved at kigge på, om man kan informere borgerne om den aktuelle ventetid ved teststederne.

Det kan være svært at undgå kø ved kviktest uden tidsbestilling, men vi hører om ventetider indimellem på over en time. Er I generelt tilfredse med den ventetid, der er for borgerne hos Carelink?

Vi kigger hele tiden sammen med Carelink på at optimere vores teststeder. Og hvis der er vedvarende ventetid på over en time, går vi i tæt dialog om, hvad vi kan gøre - specielt med flere spor eller længere åbningstider. Men det viser sig jo, at der er stor forskel på, hvornår der er kø, både i forhold til ugedag og tidspunkt på dagen. Der vil være kø visse steder, når der ikke er tidsbestilling. Vi er glade for samarbejdet med Carelink, og det bliver bedre og bedre.

Har I noget overblik over, hvor lang tid folk står i kø i gennemsnit?

Annonce

Nej, det har vi ikke, det styrer Carelink selv. De holder løbende øje med køerne og indkalder eller flytter mandskab fra det ene sted til det andet. Det er svært at forudsige. Der kan være kø et sted den ene dag, men når man kommer derud på samme tidspunkt næste dag, er der ingen.

Det virker, som du også siger, lidt vilkårligt hvornår der opstår kø. Hvordan skal man som borger navigere i det her?

- Det er rigtig svært. Vi håber jo på, at Carelink kan sætte et system op, som kan illustrere, hvor lang ventetiden er. Vi er i dialog med dem, om man kan gøre det.

Står der noget i kontrakten om, hvor lang ventetiden må være ved kviktest?

- Nej.

Så grænsen på en times vedvarende kø, er noget, I er blevet enige om?

- Ja.

Det er mange mennesker, der skal testes hver dag. Kan man tage et gennemsnit og sige, hvor længe det er acceptabelt for jer, at borgerne skal vente?

- Vi vil allerhelst have, at det kan foregå så let og elegant, at man ikke skal vente. Og der er forholdsvis kort ventetid i store dele af dagstimerne og visse dele af ugen. Hvis overhovedet nogen. Så det er et spørgsmål om, at befolkningen også tænker på at sprede deres test ud over en større periode.

Er I bekymrede for, at nogen undlader at teste sig, hvis ventetiden bliver for lang?

- Det er jo en risiko, hvis ventetiden er for lang, eller man står og venter i dårligt vejr. Nu bliver vejret forhåbentlig bedre og bedre. Jeg har selv stået i flere køer, hvor nogle er hoppet ud af køen, fordi de ikke havde tålmodighed til det, eller fordi de frøs eller blev våde i regnvejret. Og det er selvfølgelig en udfordring. Og det er også derfor, Carelink hele tiden kontrollerer, hvor lang køen er, og får tilkaldt nogle ekstra podere, hvis ventetiden er for lang.

Men det er jo ikke alle steder, der er plads til det?

- Nej, det har du ret i. Men så må man prøve at fortælle folk, at de kan komme igen om en time eller to, og at køen til den tid formentlig vil være væk.

Hvor lang tid har du selv prøvet at stå i kø?

- Jeg har stået en times tid i kø. Det var ikke sjovt. Og det var koldt. Så de næste gange bestilte jeg tid. Og så har jeg fundet hen til teststeder, hvor der ikke har været kø, når jeg har haft brug for kviktest. Eller er mødt op tidligt, når teststederne åbner. Man må prøve at gebærde sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Steen havde job, kone, børn og hus - men røg på flasken: Nu bor han på forsorgshjem og forsøger at komme ud af sit misbrug

Annonce