Annonce
Sønderborg

Regionen tager næste skridt i stor ombygning af sygehus

For to år siden var det intensivafdelingen på Sønderborg Sygehus, der fik den helt store omgang. Afdelingen havde da stort set heller ikke været renoveret gennem 40 år. Patienten i sengen var en dukke til ære for gæsterne ved indvielsen. Arkivfoto: Timo Battefeld
Udvalg har frigivet 10,7 mio. kroner til rådgivning, før en stor ombygning af underetagen går i gang næste år. Den forventes at løbe op i 83 mio.
Annonce

Sønderborg: Håndværkerne arbejder stadig i stueplan, men fra næste år kan de rykke to etager ned for at tage fat på den næste store ombygning af Sønderborg Sygehus. I nederste underetage skal indrettes ny skadeklinik, ny medicinsk modtagelse og bedre forhold til akutbilen med ambulanceport og vagtværelser.

Der skal også bygges et nyt laboratorie til fremstilling af cytostatika, dvs. kemoterapi. Sygehus Sønderjylland vil desuden renovere blandt andet hjælpemiddeldepotet, sengecentralen, portørcentralen og sterilcentralen.

- Ja, nu hvor det flotte torv i stueetagen er ved at være færdig, rykker vi ned i kælderetagen for at renovere der, siger Karsten Uno Petersen (S), formand for Anlægs- og Innovationsudvalget i Region Syddanmark.

Millioner her og der

De seneste to år har Region Syddanmark brugt 70 mio. kroner på ombygning af stueetagen, der har fået ambulatorietorv og 70 nye undersøgelsesrum, nyt indgangsparti, nye ventearealer og en ny øre-, næse-, halsafdeling.

Det meste er nu i brug, mens sidste områder i stueetagen bliver færdige til efteråret.

Ombygningen og renovering af underetagen vil gå i gang februar 2021. Men det stopper ikke her. Region Syddanmark planlægger også en renovering af sygehustårnene to og tre. De skal renoveres i årene 2020-2023.

Udvalget har netop indstillet til regionsrådet at godkende en bevilling på 10,7 mio. kroner, der skal bruges på totalrådgivning i forbindelse med ombygning og renovering af underetagen. Rådgiveren skal i samråd med Sygehus Sønderjylland udarbejde materiale til udbud af opgaverne, så arbejdet kan gå i gang fra februar næste år.

Det vil koste omkring 83 mio. kroner at renovere underetagen. Arbejdet forventes afsluttet i marts 2022, men funktionerne renoveres etapevis, så det bliver muligt for de ansatte stadig at tilse patienter.

Det er ikke nogen pludselig beslutning, at underetagen skal renoveres. Regionsrådet vedtog i juni 2018 en helhedsplan for Sygehus Sønderjylland, der skal støtte sygehusets forandring fra et akutsygehus til hovedsageligt at modtage patienter til ambulant behandling.

For i takt med, at de akutte patienter flyttes til Aabenraa Sygehus, vil antallet af senge på Sønderborg Sygehus falde fra ca. 250 til 70. Til gengæld bliver der langt større behov for ambulatorierum, som Sygehus Sønderjylland ønsker at fordoble fra 55 til 100.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Tosprogede elever får lavere karakterer, og færre på Kolding Gymnasium har forældre med videregående uddannelse

Danmark

Ny viden om supersmitsom mutation giver håb om tidligere genåbning: - Jeg er vildt meget mere optimistisk

Annonce