Annonce
Sydjylland

Regionen vil ophæve kontrakt: Tolke udebliver fra aftaler

Region Syddanmark overvejer at opsige samarbejdet med Tolke Danmark.

Få dage efter starten på et samarbejde mellem Region Syddanmark og Tolke Danmark er Region Syddanmark allerede så utilfredse med samarbejdet, at regionen overvejer at opsige samarbejdet.

I efteråret 2016 vandt tolkefirmaet, Tolke Danmark, udbuddet om tolkeopgaver i Region Syddanmark. Tolke Danmark ville have driftsstart på alle deres opgaver med regionen 1. februar. Men allerede nu overvejer regionen at opsige samarbejdet med tolkefirmaet.

I en pressemeddelelse skriver Region Syddanmark, at de allerede nu har oplevet problemer med at få tolkeaftaler på plads.

Blandt andet har regionen oplevet, at tolkebestillinger ikke bliver bekræftet af firmaet, ligesom regionen har oplevet, at tolke simpelthen udebliver fra opgaver, som de er bestilt til.

Det er blandt andet regionens sygehuse og praktiserende læger, der har oplevet problemer med tolkene.

Jørgen Skadborg, som er formand for de praktiserende læger i Syddanmark, kender ikke umiddelbart noget til problemet med tolkene.

- Jeg har umiddelbart svært ved at sige noget om det, da det ikke er noget, jeg har hørt om fra mine medlemmer, siger Jørgen Skadborg.

Region Syddanmark forventer, at man i 2017 vil have omkring 74.000 tolkninger. Ligesom det forventes, at tolkeopgaverne vil løbe op i en pris af omkring 22 millioner kroner.

JydskeVestkysten har forsøgt at få en kommentar fra TolkeDanmark, men er blevet oplyst, at chefen for Tolke Danmark sidder i møde resten af dagen.

Hvem vandt udbudet?


  • I Region Hovedstaden, Region Sjælland og Region Midtjylland vandt Tolkdanmark udbudet.
  • I Region Nordjylland var det Tolkecentret & TRAW Service, som vandt udbudet.
  • I Region Syddanmark var det Tolke Danmark, som vandt udbudet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce