Annonce
Sydjylland

Regionen vil ophæve kontrakt: Tolke udebliver fra aftaler

Region Syddanmark overvejer at opsige samarbejdet med Tolke Danmark.

Få dage efter starten på et samarbejde mellem Region Syddanmark og Tolke Danmark er Region Syddanmark allerede så utilfredse med samarbejdet, at regionen overvejer at opsige samarbejdet.

I efteråret 2016 vandt tolkefirmaet, Tolke Danmark, udbuddet om tolkeopgaver i Region Syddanmark. Tolke Danmark ville have driftsstart på alle deres opgaver med regionen 1. februar. Men allerede nu overvejer regionen at opsige samarbejdet med tolkefirmaet.

I en pressemeddelelse skriver Region Syddanmark, at de allerede nu har oplevet problemer med at få tolkeaftaler på plads.

Blandt andet har regionen oplevet, at tolkebestillinger ikke bliver bekræftet af firmaet, ligesom regionen har oplevet, at tolke simpelthen udebliver fra opgaver, som de er bestilt til.

Det er blandt andet regionens sygehuse og praktiserende læger, der har oplevet problemer med tolkene.

Jørgen Skadborg, som er formand for de praktiserende læger i Syddanmark, kender ikke umiddelbart noget til problemet med tolkene.

- Jeg har umiddelbart svært ved at sige noget om det, da det ikke er noget, jeg har hørt om fra mine medlemmer, siger Jørgen Skadborg.

Region Syddanmark forventer, at man i 2017 vil have omkring 74.000 tolkninger. Ligesom det forventes, at tolkeopgaverne vil løbe op i en pris af omkring 22 millioner kroner.

JydskeVestkysten har forsøgt at få en kommentar fra TolkeDanmark, men er blevet oplyst, at chefen for Tolke Danmark sidder i møde resten af dagen.

Annonce

Hvem vandt udbudet?


  • I Region Hovedstaden, Region Sjælland og Region Midtjylland vandt Tolkdanmark udbudet.
  • I Region Nordjylland var det Tolkecentret & TRAW Service, som vandt udbudet.
  • I Region Syddanmark var det Tolke Danmark, som vandt udbudet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Terror skal bekæmpes uden tøven

Takket være en dygtig indsats fra Politiets Efterretningstjeneste (PET) og syv af landets politikredse kan Danmark meget vel være sluppet for ét eller flere terrorangreb. Ved en koordineret aktion onsdag blev flere end 20 adresser over hele landet ransaget og omkring 20 personer anholdt. Ifølge det oplyste fik politiet fat i alle de personer, der var mistænkt, og der menes derfor i denne sag ikke at være flere potentielle terrorister på fri fod. De anholdte vil blive fremstillet ved grundlovsforhør, flere af dem sigtet efter straffelovens såkaldte terrorparagraf. Det er sparsomt med oplysninger i sagen, men ifølge politiet har flere af de anholdte haft "militant, islamistisk motiv" til den planlagte terrorhandling, som vi indtil videre ikke ved noget om. Sagen vidner om den dødsens alvorlige situation, vi som land befinder os i. Der findes iblandt os mennesker, der drevet af islamisk fundamentalisme vil os det ondt, som ingen midler skyer og hvis mål er at skabe skræk og rædsel ved så dødelig terror som muligt. Det er hinsides vores fatteevne, hvorfor de er i besiddelse af så indædt had til de frie samfund, hvis beskyttelse de nyder godt af hver dag, men det er de. Det er ubegribeligt, hvorfor de overhovedet lever i vores vestlige demokratier, men det gør de. Desværre. Det må vi indrette os efter og droppe enhver naiv forestilling om andet, end at vi har været under angreb, at vi er under angreb og at vi kommer under angreb. Mindst én gang tidligere har dansk politi afværget et større terrorangreb, da fire mand i 2010 blev anholdt for at planlægge et attentat mod JP/Politikens Hus i København. I 2015 blev der gennemført to terrorangreb i København på Krudttønden og mod en jødisk synagoge. Her blev to mennesker dræbt. Vi har allerede tilladt mere overvågning og registrering i samfundet, men vi bryder os ikke om at ofre vores frihed på terrorens alter. Lige i dag må vi glæde os over, at der med dygtigt politiarbejde formentlig blev afværget et grusomt terrorangreb.

Annonce