Annonce
Sydjylland

Regionen vil ophæve kontrakt: Tolke udebliver fra aftaler

Region Syddanmark overvejer at opsige samarbejdet med Tolke Danmark.

Få dage efter starten på et samarbejde mellem Region Syddanmark og Tolke Danmark er Region Syddanmark allerede så utilfredse med samarbejdet, at regionen overvejer at opsige samarbejdet.

I efteråret 2016 vandt tolkefirmaet, Tolke Danmark, udbuddet om tolkeopgaver i Region Syddanmark. Tolke Danmark ville have driftsstart på alle deres opgaver med regionen 1. februar. Men allerede nu overvejer regionen at opsige samarbejdet med tolkefirmaet.

I en pressemeddelelse skriver Region Syddanmark, at de allerede nu har oplevet problemer med at få tolkeaftaler på plads.

Blandt andet har regionen oplevet, at tolkebestillinger ikke bliver bekræftet af firmaet, ligesom regionen har oplevet, at tolke simpelthen udebliver fra opgaver, som de er bestilt til.

Det er blandt andet regionens sygehuse og praktiserende læger, der har oplevet problemer med tolkene.

Jørgen Skadborg, som er formand for de praktiserende læger i Syddanmark, kender ikke umiddelbart noget til problemet med tolkene.

- Jeg har umiddelbart svært ved at sige noget om det, da det ikke er noget, jeg har hørt om fra mine medlemmer, siger Jørgen Skadborg.

Region Syddanmark forventer, at man i 2017 vil have omkring 74.000 tolkninger. Ligesom det forventes, at tolkeopgaverne vil løbe op i en pris af omkring 22 millioner kroner.

JydskeVestkysten har forsøgt at få en kommentar fra TolkeDanmark, men er blevet oplyst, at chefen for Tolke Danmark sidder i møde resten af dagen.

Annonce

Hvem vandt udbudet?


  • I Region Hovedstaden, Region Sjælland og Region Midtjylland vandt Tolkdanmark udbudet.
  • I Region Nordjylland var det Tolkecentret & TRAW Service, som vandt udbudet.
  • I Region Syddanmark var det Tolke Danmark, som vandt udbudet.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Varde

Linda gør det igen og igen

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];