Annonce
Regionalt

Regionens budget for 2021 i hus: 25 millioner kroner til nye initiativer

- Forhandlingerne om næste års budget har været ført i en god tone med mange gode forslag og ønsker fra partierne. Jeg vil gerne sige tak til alle partierne for deres konstruktive tilgang, og jeg glæder mig over, at vi er nået frem til et bredt forlig, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V). Arkivfoto:
Et bredt flertal i det syddanske regionsråd indgik tirsdag aften forlig om Region Syddanmarks 2021-budget. Trods den særlige corona-tid lykkedes det at finde ekstra penge til nye initiativer til næste år.
Annonce

REGIONEN: Et bredt flertal i det syddanske regionsråd indgik tirsdag aften forlig om Region Syddanmarks 2021-budget.

- Corona har gjort 2020 til et særligt år, der har krævet en helt ekstraordinær indsats af Region Syddanmarks medarbejdere. Nye opgaver og nye vilkår betyder, at regionens sygehuse og andre institutioner hen over foråret var igennem den ubetinget største omstilling af regionens virksomhed nogensinde. Omstillingen er lykkedes, og regionen er kommet godt igennem første del af corona-krisen, fortæller regionsrådsformand Stephanie Lose (V) og regionsrådets øvrige medlemmer i en udsendt pressemeddelelse tirsdag aften.

Annonce

Bredt forlig

Bag forliget står Venstre, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Radikale Venstre og Liberal Alliance. Samlet set står 39 af regionsrådets 41 medlemmer bag forliget. Enhedslistens to medlemmer er ikke med i forliget.

På trods af store ekstra udgifter til især medicin og generel opdrift på sundhedsområdet er det på grund af Region Syddanmarks stabile økonomi lykkedes at finde 25 mio. kr. til nye initiativer i budgetaftalen, fortælles det i pressemeddelelsen.

Budgetaftale i Region Syddanmark

Efter planen skal Region Syddanmarks budget for 2021 formelt vedtages på regionsrådsmødet mandag den 28. september 2020.

Region Syddanmarks samlede driftsbudget i 2021 er på i alt 27,3 mia. kr.

For de penge leverer cirka 25.500 fuldtidsmedarbejdere sundheds-, psykiatri- og socialydelser til de 1,2 mio. syddanskere og arbejder med at styrke den regionale udvikling.

Annonce

Styrket indsats

Aftaleparterne afsætter blandt andet 4,5 mio. kr. til at styrke indsatsen for senfølger efter kræft. Blandt andet skal der etableres senfølgeklinikker på alle regionens somatiske sygehuse. Der er også fundet otte mio. kr. til at styrke indsatsen i den sidste tid for døende – blandt andet til at inddrage og støtte pårørende og inddrage frivillige. Aftaleparterne er desuden enige om at styrke kapaciteten i speciallægepraksis blandt andet for at mindske ventetid og flytte udvalgte opgaver fra sygehusene.

- I en situation, hvor medarbejderne i regionen under corona-pandemien har ydet en kæmpe indsats og demonstreret en enorm omstillingsparathed og ildhu, er jeg særlig glad for, at vi i dette budget – for tredje år i træk – styrker indsatsen for kompetenceudvikling, trivsel og rekruttering. Der afsættes 5,4 mio. kr. i budgettet til en styrket introduktion af yderligere medarbejdergrupper i regionen, blandt andet bioanalytikere, siger regionsrådsformand i Region Syddanmark Stephanie Lose i den udsendte meddelelse og fortsætter:

- Forhandlingerne om næste års budget har været ført i en god tone med mange gode forslag og ønsker fra partierne. Jeg vil gerne sige tak til alle partierne for deres konstruktive tilgang, og jeg glæder mig over, at vi er nået frem til et bredt forlig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Smittetrykket stiger fortsat: Kolding overhaler Vejle målt på antallet af nye corona-smittede

Coronavirus

Live: Styrelse slår fast - skoler bør aflyse alle lejrskoler og klassefester

Annonce