Annonce
Billund

Regionrådsmedlem om at flytte arbejdspladser fra Grindsted: Patientsikkerheden er det vigtigste

Kristian Nørgaard Nielsen (V) er ikke jublende lykkelig over, at der skal flyttes sengepladser fra Grindsted til Esbjerg. Men patientsikkerheden er vigtigst, og han er glad for, at andre afdelinger i stedet vil komme til Grindsted. Arkivfoto: Martin Ravn
Kristian Nørgaard Nielsen (V) jubler ikke over, at regionen vil fjerne sengepladser fra Grindsted Sygehus - men han er glad for, at der i stedet vil rykke nye funktioner ind, så Grindsted Sygehus ikke ender med at blive overflødigt.

Grindsted: Det giver god mening at rykke det medicinske sengeafsnit fra Grindsted til Esbjerg og den arbejdsmedicinske afdeling den anden vej samt at oprette et daghospital i Grindsted. Det mener Kristian Nørgaard Nielsen (V), der er fra Grindsted og næstformand i sundhedsudvalget i Region Syddanmark, som skal tage beslutningen.

Politikeren fra Grindsted har undervejs i processen haft fokus på, at det lokale sygehus ikke ville ende med at blive efterladt uden at blive brugt.

- Det vigtigste er, at man ikke bare fjerner noget fra Grindsted Sygehus, så der bliver tvivl om sygehusets eksistensberettigelse. Derfor er det en god løsning, der er fundet ved at flytte den arbejdsmedicinske afdeling til Grindsted og oprette et daghospital, som man har haft stor succes med i Tønder, siger Kristian Nørgaard Nielsen.

- Man må se positivt på, at regionen er så velvillig i forhold til at ville sikre eksistensen af Grindsted Sygehus, at man er klar til at etablere en ny afdeling og flytte en anden afdeling til Grindsted for at bevare eksistensen af Grindsted Sygehus, tilføjer han.

Annonce

Det vigtigste er, at man ikke bare fjerner noget fra Grindsted Sygehus, så der bliver tvivl om sygehusets eksistensberettigelse. Derfor er det en god løsning, der er fundet ved at flytte den arbejdsmedicinske afdeling til Grindsted og oprette et daghospital.

Kristian Nørgaard Nielsen (V)

Fagligheden er det vigtigste

Kristian Nørgaard Nielsen vil derfor ende med at stemme for forslaget, selvom det i sidste ende vil betyde færre arbejdspladser på Grindsted Sygehus.

- Jeg kan ikke juble over, at man foreslår at flytte det medicinske sengeafsnit, men patientsikkerheden og fagligheden er vigtige, og de har et andet beredskab i Esbjerg, siger Kristian Nørgaard Nielsen med henvisning til, at der på Esbjerg Sygehus både er en intensivafdeling, ligesom der er anæstesilæger på vagt.

Fagfolk går ind for flytningen, og det vægter højt for den lokale politiker, når han skal tage en vurdering.

- Når der står læger og eksperter, der ved en masse om det her, og siger, at det vil være en god idé at gøre sådan, er det svært som politiker at sige nej. Vi skal ikke gå på kompromis med fagligheden. Jeg ved, at folk får en god behandling i Grindsted, men patientsikkerhedsmæssigt giver det god mening at gøre sådan her for også i fremtiden at give det bedste tilbud, siger Kristian Nørgaard Nielsen.

Formanden for Støtteforeningen for Sydvestjysk Sygehus i Grindsted, Ivar Nørlund, fortæller, at han gerne vil sætte sig bedre ind i tingene, inden han kommer med en holdning til forslaget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Danmark

Se Danmark: Med hesten til tandlæge

Annonce