Annonce
Tønder

Regions Syddanmark åbner for indstilling af kandidater til årets frivillighedspris

Tønder: Der er 70.000 kroner på højkant, når Region Syddanmark uddeler Frivillighedsprisen 2020 til tre vindere, der får en hovedprisen på 50.000 kr. og to priser på hver 10.000 kr. Sidste år gik hovedprisen til unge frivillige fra Ungdommens Røde Kors i Odense. Flere gange om ugen arrangerer de forskellige caféer for indlagte børn og unge på H. C. Andersens Børne- og Ungehospital, OUH.

De to andre priser gik til støtteforeningen Hjertet på Rette Sted fra Børne og Ungeafdelingen på Sydvestjysk Sygehus og Patientstøtterne fra Geriatrisk Afdeling på Svendborg Sygehus. Frivillighedsprisen gives for at påskønne den frivillige indsats for regionen og de syddanske borgere.

- I Region Syddanmark oplever vi, at frivillige bidrager med noget særligt. De tilfører ekstra værdi til glæde for borgerne, og de supplerer medarbejdernes professionelle pleje, behandling og omsorg. Vi er meget taknemmelige, og vi vil gerne hylde de frivillige og være med til at sætte ekstra fokus på den store indsats, de yder. Derfor uddeler vi med stor glæde Frivillighedsprisen – i år for femte gang, fortæller regionsrådsformand Stephanie Lose i en pressemeddelelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Kultur

Paul C om at beholde to stjerner: Vi fejrede det med en potte te

Annonce