Annonce
Billund

Regionsrådets yngste: Sundhedsvæsenet kommer til at mangle politikere

Kristian Nørgaard, til højre, vil gøre sit arbejde i regionsrådet færdigt. Hvad der herefter skal ske, ved han ikke. Arkivfoto: Martin Ravn

Selv om Kristian Nørgaard er positiv overfor sundhedsreformen, er han bekymret for, hvad der sker med et sundhedsvæsen uden lokal, politisk forankring.

Annonce

Grindsted: Sundhedsvæsenet kommer til at mangle politisk repræsentation, når Løkkes sundhedsreform bliver gennemført, og regionsrådet erstattes af en bestyrelse af embedsfolk, der skal styre sundhedsområdet.

Det mener Kristian Nørgaard (V), yngste medlem af regionsrådet for Region Syddanmark og næstformand i sundhedsudvalget.

- En bestyrelse skal ikke stå til regnskab over for vælgerne, hvis de for eksempel beslutter at nedlægge Grindsted Sygehus. Det er min bekymring i det her, siger Kristian Nørgaard.

Han understreger dog, at han synes, der er rigtig meget positivt i sundhedsreformen - herunder hensigten om at styrke det nære sundhedsvæsen:

- En stor udfordring i dag er samarbejdet mellem sygehuset og kommunerne. Det er helt rigtigt, at man vil tvinge nogle kommunale politikere og nogle borgmestre til at komme på banen. Men udfordringen bliver, at Ib (Kristensen, borgmester, red.) også har rigtig meget andet at se til. Jeg kan arbejde fuldtid med sundhed, siger han.

Jeg har armene oppe over, at man allerede nu siger, at man vil tage ansvaret for Grindsted-forureningen. Det er rigtig godt.

Kristian Nørgaard (V)
Annonce

Gymnasiet

På uddannelsesområdet lægger reformen kort op til, at det fremover alene skal være undervisningsministeriet, der bestemmer, hvor man skal have hvilke uddannelser og hvor mange elever, de enkelte institutioner kan optage. I dag sker det efter indstilling fra regionsrådene - som i sagen om elevoptaget på hhv. Grindsted Gymnasium og de store gymnasier i Vejle.

- Også her kan der komme til at mangle lokale talerør. Men så må vi bare håbe, at undervisningsministeren vil være god til at lytte til Gitte (Vest Barkholt, rektor i Grindsted, red.). Derudover stiller det store krav til lokalpolitikerne, mener Kristian Nørgaard.

Annonce

Uvis fremtid

Hans egen fremtid er i skrivende stund usikker. Kristian Nørgaard har endnu ikke besluttet, om han vil tilbage til lokalpolitik eller vil ud og have noget arbejdserfaring. Først og fremmest vil han gøre sit arbejde i regionsrådet færdigt:

- Jeg er valgt for fire år og arbejder videre i regionsrådet med de vigtige ting indenfor sundhedsområdet, lægemangel og samarbejdet med kommunerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce