Annonce
Sydjylland

Regionsrådsmedlem vender tilbage til Liberal Alliance

Læge og regionsrådspolitiker Marianne Mørk Mathiesen vender tilbage til Liberal Alliance. Arkivfoto: Annett Bruhn
Marianne Mørk Mathiesen melder sig ind i Liberal Alliance, nu hvor der er kommet ny partileder til. Dermed er Liberal Alliance igen repræsenteret i Region Syddanmark.
Annonce

Sag: Marianne Mørk Mathiesen er igen medlem af Liberal Alliance. Politikeren fra Esbjerg, der har været regionsrådsmedlem siden 2014, oplyser tirsdag aften til JydskeVestkysten, at hun efter en samtale med Liberal Alliances nye partileder, Alex Vanopslagh, melder sig ind i det parti, hun repræsenterede indtil januar 2018.

På dette tidspunkt var hun netop blevet genvalgt til regionsrådet for Liberal Alliance ved valget i november året forinden, og hendes farvel kort inde i valgperioden udløste kraftig kritik. Selv forklarede Marianne Mørk Mathiesen, at hendes afsked skyldtes, at Liberal Alliance havde mistet al troværdighed efter regeringens forhandlinger om en skatteaftale, der endte med, at Liberal Alliance efter et langstrakt forløb opgav kravet om store skattelettelser.

Nu er daværende partileder og udenrigsminister Anders Samuelsen fortid i partiet, og 67-årige Marianne Mørk Mathiesen har fået lyst til at vende tilbage.

Sagen kort

Marianne Mørk Mathiesen har været medlem af regionsrådet i Region Syddanmark siden 2013 for Liberal Alliance. Kort efter valget i november 2017, hvor hun blev genvalgt, meldte hun sig ud i protest mod den daværende ledelse.

Hun er medlem af forretningsudvalget og næstformand for Udvalget for det nære sundhedsvæsen. Marianne Mørk Mathiesen er læge i Esbjerg, hvor hun også er bosat.

Hun betegner sin udmeldelse for to år siden som en ”protestaktion mod den tidligere ledelse” og tilføjer, at hun dengang foreslog Alex Vanopslagh som ny partileder.

- Nu, hvor mit ønske er blevet til virkelighed, ville det næsten virke utroværdigt, hvis jeg ikke meldte mig ind igen. Jeg har stor tiltro til Alex og genoprejsningen af det liberale projekt. Det vil jeg gerne støtte op om ved at levere mit mandat i Region Syddanmark tilbage til Liberal Alliance, siger Marianne Mørk Mathiesen.

Partilederen glæder sig over at få den lægeuddannede regionsrådspolitiker tilbage.

- Marianne har i sin tid i regionsrådet kæmpet for mange liberale mærkesager, og det glæder os meget, at hun har lyst til at vende tilbage, siger Alex Vanopslagh.

Marianne Mørk Mathiesen fik Liberal Alliances ene mandat i det syddanske regionsråd ved valget i både 2013 og 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa For abonnenter

Afstandskrav er lempet: Skolerne er klar til næsten normale skoledage

Annonce