Annonce
Sydjylland

Regionsrådsmedlem vender tilbage til Liberal Alliance

Læge og regionsrådspolitiker Marianne Mørk Mathiesen vender tilbage til Liberal Alliance. Arkivfoto: Annett Bruhn
Marianne Mørk Mathiesen melder sig ind i Liberal Alliance, nu hvor der er kommet ny partileder til. Dermed er Liberal Alliance igen repræsenteret i Region Syddanmark.

Sag: Marianne Mørk Mathiesen er igen medlem af Liberal Alliance. Politikeren fra Esbjerg, der har været regionsrådsmedlem siden 2014, oplyser tirsdag aften til JydskeVestkysten, at hun efter en samtale med Liberal Alliances nye partileder, Alex Vanopslagh, melder sig ind i det parti, hun repræsenterede indtil januar 2018.

På dette tidspunkt var hun netop blevet genvalgt til regionsrådet for Liberal Alliance ved valget i november året forinden, og hendes farvel kort inde i valgperioden udløste kraftig kritik. Selv forklarede Marianne Mørk Mathiesen, at hendes afsked skyldtes, at Liberal Alliance havde mistet al troværdighed efter regeringens forhandlinger om en skatteaftale, der endte med, at Liberal Alliance efter et langstrakt forløb opgav kravet om store skattelettelser.

Nu er daværende partileder og udenrigsminister Anders Samuelsen fortid i partiet, og 67-årige Marianne Mørk Mathiesen har fået lyst til at vende tilbage.

Annonce

Sagen kort

Marianne Mørk Mathiesen har været medlem af regionsrådet i Region Syddanmark siden 2013 for Liberal Alliance. Kort efter valget i november 2017, hvor hun blev genvalgt, meldte hun sig ud i protest mod den daværende ledelse.

Hun er medlem af forretningsudvalget og næstformand for Udvalget for det nære sundhedsvæsen. Marianne Mørk Mathiesen er læge i Esbjerg, hvor hun også er bosat.

Hun betegner sin udmeldelse for to år siden som en ”protestaktion mod den tidligere ledelse” og tilføjer, at hun dengang foreslog Alex Vanopslagh som ny partileder.

- Nu, hvor mit ønske er blevet til virkelighed, ville det næsten virke utroværdigt, hvis jeg ikke meldte mig ind igen. Jeg har stor tiltro til Alex og genoprejsningen af det liberale projekt. Det vil jeg gerne støtte op om ved at levere mit mandat i Region Syddanmark tilbage til Liberal Alliance, siger Marianne Mørk Mathiesen.

Partilederen glæder sig over at få den lægeuddannede regionsrådspolitiker tilbage.

- Marianne har i sin tid i regionsrådet kæmpet for mange liberale mærkesager, og det glæder os meget, at hun har lyst til at vende tilbage, siger Alex Vanopslagh.

Marianne Mørk Mathiesen fik Liberal Alliances ene mandat i det syddanske regionsråd ved valget i både 2013 og 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Esbjerg

Queen Machine gæster Esbjerg

Erhverv For abonnenter

Fællestillidsmand er chokeret over nedlukning: Det er noget rigtig skidt

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];