Annonce
Nordtyskland

Regler bliver strammet efter voldsom smittespredning

Tusinder af specielt østeuropæiske arbejdere på tyske slagterier er blevet smittet med coronavirus. Foto: Colourbox.


Annonce

KIEL: Slesvig-Holsten skærper reglerne efter flere massive udbrud af coronasmitte på slagterier i Tyskland. Fremover skal nye ansatte i branchen kunne fremlægge to test i træk uden tegn på smitte, før de må begynde at arbejde. Der skal være mindst 48 timer mellem hver test.

Reglen gælder for virksomheder med flere end 150 ansatte samt for slagterier, hvor over 30 procent af medarbejderne er ansat via vikarbureauer.

- Kan arbejderne ikke præsentere to negative test, må virksomhederne ikke beskæftige dem, forklarer den slesvig-holstenske sundhedsminister, Heiner Garg.

Han appellerer igen til slagterierne om at leve op til deres ansvar over for de ansatte og overholde bestemmelserne om hygiejne samt arbejdsmiljø.

- Vi skal undgå, at virus bliver spredt fra andre slagterier, understreger Heiner Garg.

I maj beordrede sundhedsministeren, at de ansatte på alle de seks store slagterier i Slesvig-Holsten skulle undersøges. Det skete, efter der blev fundet smitte blandt arbejderne på et slagteri i Bad Bramstedt i det centrale Slesvig-Holsten, hvor 140 personaer viste sig at være inficeret.

I Nordrhein-Westfalen er der fundet flere end 1550 smittede på et slagteri, der tilhører kødgiganten Tönnies. Herefter blev to amter lukket ned og de strenge forholdsregler fra coronaepidemiens højdepunkt genindført.

Onsdag morgen var Mathias Sonne, korrespondent i Tyskland for Information, med på Radio4 for at fortælle om situationen i Tyskland. Lyt med her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce