Annonce
Kolding

Regn lukker fodboldbaner for resten af sæsonen

Banerne i Dalby er så ødelagt af regn, at man sætter fodspor, når man går på dem. Foto: Jonas Okholm Nielsen

Fodboldbanerne i Kolding Kommune er lukket for resten af sæsonen på grund af regn. Klubberne skal nu kæmpe med at finde ledige træningstider på andre baner. Det kan betyde flere aflyste kampe og træninger.

Annonce

Kolding: Fodboldbanerne i Kolding Kommune er blevet lukket for resten sæsonen. I løbet af september har banerne ad flere omgange været lukket i kortere perioder på grund af regn. Men nu har kommunen valgt at lukke dem indtil 1. april, hvor forårssæsonen begynder.

- Når vejret har været sådan her, er vi nødt til at gå ind. Hvis vi spiller på dem, kører vi banerne op, og så har vi ikke græs den 1. april. Det, vi ødelægger nu, er også ødelagt, når vi starter op, siger Torben Nielsen, der er driftsformand for idræt i Kolding Kommune.

Vi er ekstremt udfordrede. Vi har i forvejen et efterslæb på kampe fra sidste gang, banerne var lukkede på grund af regn. Nu har vi været nødt til at aflyse træningspas for at spille kampe. Derudover har vi været nødt til at prioritere, hvilke kampe der skal spilles, og hvilke vi skal taberdømmes i.

- Allan Johansen, formand Kolding Boldklub
Det er alle græsbaner i Kolding Kommune, der er lukket for sæsonen. Nu må klubberne finde plads på grusbaner, kunstgræsbaner og i haller. Foto: Jonas Okholm Nielsen
Annonce

Rift om træningstiderne

For at finde plads til at træne og spille kampe skal klubberne nu kæmpe om ledige tider på grusbaner, kunstgræsbaner og i haller.

- Der er virkelig rift om pladserne. Det er et kæmpe problem at finde plads, når andre klubber har samme problem, siger Gitte Thomsen, der er formand for Dalby GF.

- Vi har 330 medlemmer, og vi forsøger at ramme dem på skift. Nogle kampe vil blive aflyst, nogle vil blive flyttet til udebane og nogle bliver flyttet til kunstgræsbane. Det kommer an på, hvor meget trænerne vil arbejde for at få det gennemført ved at køre et andet sted hen, siger hun.

Annonce

Problem hvert år

Selv Kolding Boldklub, som ifølge formanden, Allan Johansen, nok er bedst stillet i Kolding på grund af deres kunstgræsbane, er ramt af lukningen.

- Vi er ekstremt udfordrede. Vi har i forvejen et efterslæb på kampe fra sidste gang, banerne var lukkede på grund af regn. Nu har vi været nødt til at aflyse træningspas for at spille kampe. Derudover har vi været nødt til at prioritere, hvilke kampe der skal spilles, og hvilke vi skal taberdømmes i, siger han.

Han har været tilknyttet Kolding Boldklub i 15 år, og han har ikke oplevet noget lignende i den tid.

- Det er mere reglen end undtagelsen, at banerne lukker i perioder på grund af regn. Men jeg kan ikke huske, at banerne er blevet lukket for resten af sæsonen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde

EM I HÅNDBOLD For abonnenter

Det nye omdrejningspunkt: Vejen ind i varmen har været lang, træls og bumlet

Annonce