Annonce
Sport

Regn udsætter Wozniacki-modstanders kamp i Australien

David Gray/Ritzau Scanpix

Caroline Wozniackis næste modstander bliver først fundet natten til tirsdag dansk tid på grund af regn.

Regnvejr udsætter 17 af 64 planlagte tenniskampe i første runde i grand slam-turneringen Australian Open.

Blandt andet skal Caroline Wozniackis næste modstander først spille natten til tirsdag dansk tid.

Danskeren, som er klar til anden runde, skal møde vinderen af opgøret mellem sloveneren Kaja Juvan og ukraineren Dayana Yastremska.

Opgøret mellem Juvan og Yastremska var oprindeligt programsat til at blive spillet nogle timer efter Wozniackis kamp, men det kommer ikke til at ske.

Arrangørerne har udsat opgøret, som nu er sat til at begynde som den første kamp på bane 13 klokken 00.30 natten til tirsdag dansk tid.

Det vil betyde, at vinderen af opgøret får en dags mindre hvile i benene end Wozniacki.

Wozniacki vandt i første runde i to sæt over amerikaneren Kristie Ahn.

Der spilles fortsat tennis i Melbourne klokken 12 dansk tid, men det skyldes, at tre baner kan overdækkes med tag.

De våde forhold er usædvanlige i Australien, der er mere vant til ekstrem varme. Landet har af samme grund været plaget af skovbrande i den seneste tid.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Hvad bilder ministeriet sig ind?

I 2014 besluttede et flertal i Folketinget, at man ville have 14 års dansk indsats i Afghanistan undersøgt med særlig vægt på det civilt-militære samarbejde. Forsvarsakademiet, Dansk Institut for Internationale Studier samt et konsulentfirma skulle står for opgaven, men nu viser aktindsigter til Berlingske, at man i Forsvarsministeriet langt hen ad vejen ikke var tilfreds med især en række kritiske passager i udkastet til den endelig rapport. 14 kritiske passager er enten blevet fjernet eller ændret, således at slutresultatet tegner et mere rosenrødt billede af den danske indsats i Afghanistan, end det oprindeligt var tiltænkt, inden Forsvarsministeriet kom med forslag til, hvor man skulle have slettelakken frem. Nu bliver der i denne verden helt generelt lavet alt for mange rapporter, men denne havde dog det ædle formål at orientere Folketinget om, hvad der var gået godt og skidt. En rimelig idé, skulle man synes, al den stund, at danske soldater sendes ud i livsfarlige missioner, ligesom det danske samfund bruger milliarder af kroner på disse opgaver. Men Forsvarsministeriet syntes åbenbart ikke, at det var nødvendigt for vores folkevalgte eksempelvis at få at vide, at et fælles sekretariat mellem Forsvarsministeriet og Udenrigsministeriet ikke fungerede. Ej heller skulle det frem, at velkendte indretninger som offentlige udbud, der på vores breddegrader er med til at forhindre korruption, faktisk gjorde det modsatte i Afghanistan. Folketinget er altså blevet forholdt væsentliger oplysninger, og det er en skandale, også selv om ministeriet meddeler, at man jo bare kom med forslag til, hvad der skulle ændres eller slettes. Den har man hørt før, og den bliver ikke mere sand af at blive gentaget. Denne sag vidner om, at Forsvarsministeriet og nogle ansatte der har haft mere travlt med at pleje eget ry og karrierer end at oplyse Folketinget sandfærdigt om, hvad der er foregået i Afghanistan. Det er ikke bare uhæderligt, det er at sætte sig over landets øverste parlamentariske forsamling.

Kolding

Vej spærret: Store mængder regn giver problemer i Kolding

Annonce