Annonce
Esbjerg

Regnbuemor og Fanø fejrer kærligheden med en pride

Regnbueflager vajer foran Jeanett Exners hus i Nordby hvar dag i sommermånederne. Privatfoto

Jeanett Exner, der selv er "regnbuemor", har taget initiativ til, at den lille ø får sin egen pride, der skal hylde kærligheden. Datoen bliver den 11. juli.

Fanø: Der er i forvejen højt til loftet på Fanø, og nu skal der være endnu højere.

Det mener Jeanett Exner, der har taget initiativ til, at Fanø får sin egen såkaldte pride.

- Det skal vi have, fordi det er på tide, at vi lader hinanden være i fred. På tide, at vi lader være med at se skævt til dem, der ikke lige er i brun-sovs-segmentet. På tide, at vi tager de skeptiske biller af og i stedet tager love-brillerne på, siger Jeanett Exner, der til daglig er kreativ direktør på Realen og er Johnny Madsens art manager.

En pride er et slags protestoptog mod snæversynethed og homofobi og omvendt en hyldest til kærligheden og mangfoldigheden. Ofte bliver et regnbueflag brugt som symbol på en pride og mangfoldighed.

Det er på tide, at vi lader hinanden være i fred. På tide, at vi lader være med at se skævt til dem, der ikke lige er i brun-sovs-segmentet.

Jeanett Exner, initiativtager til Fanø Pride

Program

Fanø Pride finder sted onsdag den 11. juli.Klokken 18 holder borgmester Sofie Valbjørn tale ved færgelejet.

Klokken 18.15 starter optoget. Paraderuten er cirka en kilometer lang.

Klokken 19.30 slutter optoget ved Realen på Niels Engersvej.

Jeanett Exner, kreativ direktør på Realen og mor til en lesbisk datter. Nu arrangerer hun Fanø Pride til juli. Arkivfoto: Chresten Bergh

Regnbuemor

Jeanett Exner er selv såkaldt regnbuemor til Christina, der i familiens have på Fanø blev gift med Cecilie i sommeren 2016.

Det var et meget omtalt angreb på en homoseksuel mand i sommeren 2017, der satte hjulene i gang.

- Vi havde stuen fuld af unge mennesker, hvoraf de fleste havde partnere af samme køn. Da Simon Schelde og hans partner ankom, hørte vi om det angreb, han havde været ude for, da en mand i et tog slog ham i ansigtet og spyttede på ham, da han gav sin partner et kys på kinden. Da vendte den festlige stemning til gråd og fortvivlelse, fortæller Jeanett Exner.

Hun gik i første omgang ud og hejste regnbueflaget i flagstangen, og der har det i øvrigt vajet lige siden i sommermånederne.

- Da var der, jeg fik idéen til at lave en pride på Fanø, og de unge mennesker var helt enige i, at det var en god idé, fortæller Exner.

Hun tog kontakt til blandt andet Århus Pride for at få hjælp og svar på et hav af spørgsmål, og fra Århus har Mona Lindaa ifølge Jeanett Exner adskillige gange taget turen til Fanø for at hjælpe.

- Jeg vidste jo ikke en pind om at arrangere en pride, så Mona har været en uvurderlig hjælp. Jeg er jo bare en mor, der frygter, at min datter ikke kan holde sin partner i hånden uden frygt for at blive overfaldet, siger Exner.

Annonce

Lokal opbakning

Således er det kommet i stand, at Fanø den 11. juni får sin egen pride i Nordby, og arrangør Jeanett Exner er glad for den opbakning, hun har oplevet fra de lokale.

Borgmesteren holder tale, Fanø Bryghus laver en speciel Pride-øl, og der er indgået et samarbejde med foreningen bag Late Night.

Frygter du negative reaktioner på arrangementet?

- Det håber jeg fandeme ikke. Jeg ved, at der er blevet klaget over mit regnbueflag, uden at der dog er sket yderligere ved det. Men hvem pokker kan da have noget som helst i mod en hyldest til kærligheden og mangfoldigheden? Skulle der komme klager, vil min reaktion være, at vi så afholder to prides om året i stedet for en, lover Jeanett Exner trodsigt.

Hendes succeskriterium er, at arrangementet bliver synligt for alle, og at der bliver taget godt imod det.

- Hele Danmark er inviteret, og jeg vil allerede nu love, at det bliver en tilbagevendende årlig begivenhed, for på Fanø er der plads til alle, siger Jeannet Exner.

Annonce
Esbjerg For abonnenter

Kæmpe skatte-rabat til Esbjergs ejendoms-matadorer: Politikere retter op på grim overraskelse ved ny lokalplan for midtbyen

Danmark

De seneste coronatal: 306 bekræftede tilfælde det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Beboer i kolonihave, hvor lig blev fundet nedgravet: Gerningsmænd kan have efterladt seddel om gravearbejde

Erhverv For abonnenter

Nabo til populært naturområde fandt døde havørreder i massevis på sin gåtur: Her er forklaringen

Varde

Maibritt vil kickstarte spritnyt projekt: Frivillige skal hjælpe ofre for seksuelle overgreb

Nordtyskland For abonnenter

Den 22-årige Milenas hverdag er fyldt med døde mennesker. Men hun elsker livet med ligene

Vindmøller er fyldt med stål og beton: Så grønne er de rent faktisk

Erhverv

Kolding Havn hiver millioner i land - og leder efter ny direktør efter sag om skjult regning fra luksushotel

Haderslev For abonnenter

De kommer på hospice for at få lindring og dø: For hver tredje sker der noget overraskende

For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Sønderborg For abonnenter

Lokal entreprenør står bag stribe af forfaldne huse: - Det er bestemt ikke nogen skønhed for omegnen

Ministerium vil sælge bolig i New York på 353 kvadratmeter

Kultur

For 50 år siden fik grand prix-stjernen fra Ansager sin debut i barndomsbyen: - Jeg spillede og sang af hjertets lyst, og det er jo aldrig en dårlig indgang til tingene

Debat For abonnenter

JydskeVestkysten mener: I tvivl før på onsdag? Én grund til at stemme ja slår alle andre argumenter af banen

Esbjerg

Færre unge og mangel på arbejdskraft: Udfordringerne står i kø for lokal skole – men ny bestyrelse lover at gøre sig umage

Annonce