Annonce
Billund

Regnen stoppede de grå pantere

Det blev en våd panterdag - i mere end en forstand, da der oven i regnen også var det tradionelle svampekast. Foto: Benny F. Nielsen

Dette års Panterdag på Karensminde blev anderledes på grund af regn.

Annonce

Grindsted: Normalt er der garanti for godt vejr til den årlige Panterdag på Museumsgården Karensminde.

Så dette års Panterdag, der fandt sted fredag, går over i historien som dagen, hvor aktiviteterne måtte stoppes ved 11.30-tiden, da regnen satte ind.

Da formanden for Idræt om Dagen - der står bag den årlige Panterdag - Henning Lund, bød de 73 tilmeldte deltagere velkommen, skete det i høj sol, og humøret var højt.

- Som noget nyt skal man være medlem for at deltage. Så 73 deltagere er fint. Vi ville selvfølgelig gerne have haft flere, mener Henning Lund.

Der var 14 frivillige fra Idræt om Dagen til at hjælpe til - plus otte fra Karensmindes Venner - så 22 frivillige i alt til at få det hele til at klappe.

- Egon Kristiansen og jeg gik hele torsdagen og stillede op og gjorde det klart. Jeg tror vi har brugt over 100 timer på Panterdagen, siger Henning Lund.

Derfor var det også lidt af en streg i regningen, da regnen satte ind, mens deltagerne var godt i gang med aktiviteterne. Støvlekast var udgået i år. I stedet var der blevet fremstillet en et-huls minigolfbane og en slags petanque, hvor deltagerne skulle ramme igennem tre rør. Begge krævende discipliner, som krævede sin mand/kvinde - eller i hvert fald et godt boldøje. Det havde flere af dem, og deltagerne havde fire forsøg ved alle aktiviteter, og der blev holdt nøje regnskab.

Til alt held var der opstillet et stort telt, som har været brugt i forbindelse tækkearbejdet på Karensminde. Det måtte de grå pantere søge i ly af.

Egon Kristiansen og jeg gik hele torsdagen og stillede op og gjorde det klart. Jeg tror vi har brugt over 100 timer på Panterdagen.

Henning Lund, formand
Deltagerne på årets Panterdag var i fuld gang med blandt andet Stigegolf, da regningen kom. Foto: Benny F. Nielsen
Annonce

Øl og vin

Regnen betød, at deltagerne for første gang kunne få en tår øl eller vin inden klokken 12.30, så lidt positivt var der da i regnens komme.

- Nu spiser vi klokken 12.30 og så gør vi det færdigt bagefter, sagde Henning Lund.

Afbrydelsen betød, at der måtte gang i de to store griller før beregnet, men det blev taget med godt humør og en ekstra øl eller et glas vin.

Det var kun i disciplinen svampekast, at alle hold havde kastet, og her var det Johannes Bjerg og Ib Hansen, der havde fået flest træffere - eller rettere - smidt flest svampe i hovedet på den frivillige bag træpladen med hul til ansigtet. Så der måtte lodtrækning til, og her var det Ib Hansen, der vandt.

Der var dog præmier til begge, idet Ib Hansen fik en stor pakke lakridskonfekt, mens der var chokolade til Johannes Bjerg.

Og trods regnen endte Panterdagen alligevel med at blive en hyggelig dag på Karensminde.

Nu kan deltagerne holde ferie til den 8. september, hvor Idræt om Dagen begynder igen i Lynghallen i Grindsted.

- Der er 106 deltagere i Idræt om Dagen. Og alle medlemmerne gør en del for at få flere med. Noget af det vigtigste er, at holde vores materiel i orden. En af vores mest populære aktiviteter er bob, og vi får et helt nyt bord efter sommerferien, så vi har seks nye borde. Det er en stor udskrivning, for sådan et bord koster 5000 kroner, siger Henning Lund.

Støvlekast var i år blevet erstattet med en et-huls minigolfbane. Foto: Benny F. Nielsen
Formanden for Idræt om Dagen, Henning Lund, måtte stoppe aktiviteterne på grund af regn. Foto: Benny F. Nielsen
Bent Horsted spejder efter tørvejr. Foto: Benny F. Nielsen
På grund af regnen måtte silden på bordet før tid på Panterdagen på Karensminde. Foto: Benny F. Nielsen
Der var kø i teltet efter øl og vin. Benny F. Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Den irske pub i turistby får bøde og sur smiley

Varde

Blåvand har fået sin sorte by

Varde

Dagligvarebutik anmeldt til politiet: Tre sure smileyer på fire måneder

Haderslev For abonnenter

Dejrester giver sur smiley og bøde til pizzeria: - Der var ingen fare for mad, men de ville bare finde noget

Annonce