Annonce
Esbjerg

Regnen tittede frem på Engen

Der findes ikke dårligt vejr - kun dårlig påklædning, siges det. Foto: Bo Maimburg/UgeAvisen Ribe
Poul Krebs var det helt store trækplaster, da Musik på Engen løb af stablen i Ribe lørdag den 20. juli. Dog viste det danske sommervejr sig fra sin våde side undervejs, men på trods af vejrgudernes manglende velvilje er arrangør, Claus Pedersen, positiv.

Ribe: Det er ikke altid, at vejrmeldingerne holder. Men det gjorde den i dag, sagde arrangør, Claus Pedersen, undervejs.

Det var første gang, at Danhostel-ejer Claus Pedersens arrangement, Musik på Engen, så dagens lys. Og selvom at regnen stod ned i en halv time, er Claus positiv dagen derpå.

- Det var mit indtryk, at de fremmødte hyggede sig godt på trods af regnvejret. Da vi startede om eftermiddagen var det lunt, og da Poul Krebs og bandet gik på om aftenen var det også tørvejr, og da så det ud til, at folk hyggede sig, selvom det havde regnet, siger Claus Pedersen.

Begivenhedens hovednavn var Poul Krebs, som først optrådte akustisk. Inden han gik på med band om aftenen, var det den ripensiske sing- og songwriter Flemming Bevensee samt sanger og pianist Esben Just, der underholdt de over 300 fremmødte koncertgængere på Hovedengen i Ribe.

Annonce
Poul Krebs optrådte først akustisk, mens Poul Krebs & friends med sangerinden Signe Svendsen, Rikke Thomsen og Mikkel Bøggild indtog scenen om aftenen. Foto: Bo Maimburg/UgeAvisen Ribe

Musik på Engen i 2020?

Op til arrangementet fortalte Claus Pedersen, at han håbede på at afsætte 500 billetter. Det antal, skulle der til, hvis det skulle løbe rundt. Men selvom, at man kun fik solgt lidt over 300 billetter, og kommer ud med et underskud på små 100.00 kroner, ser han gerne, at der også er musik at finde på Engen næste sommer.

- Det er ikke målet, at vi skal tjene penge, men det skal løbe rundt. Så selvom, at jeg i år har fået noget underskudsgaranti fra erhvervslivet, er det ambitionen, at det skal lade sig gøre uden, siger Claus Pedersen og fortsætter:

- Jeg har fået mange positive tilkendegivelser efterfølgende. Nu har vi fundet ud af, at det er muligt at stable på benene, og det er min umiddelbare vurdering, at et andet tidspunkt, før eller efter sommerferien, kan lokke flere til. Og måske regnen også har holdt nogen væk, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Annonce