Annonce
Kolding

Regningen for ødelagte veje ved grusgrave bør deles af flere

Jakob Ville forstår kritikken fra borgerne i Eltang, men tøver med at lade kommunekassen betale alle de 11 millioner kroner, det vil koste at rette op på de trafikale forhold omkring grusgraven. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Det giver ikke menig, at det kun er kommuner, der står med aben, når veje bliver ødelagt under vægten af tunge lastbiler, der henter grus i områder, som regionen har udpeget, mener trafikansvarlig politiker.

Kolding: Det duer ikke, at det er kommunerne alene, der står tilbage med regningen for ødelagte veje, når regionerne har udpeget områder i deres råstofplaner, hvor private entreprenører må udgrave grus og sand.

Det er Kolding Byråds politisk ansvarlige for vejområdet, Jakob Ville (V), og borgere, som er berørt af ødelagte veje omkring en stor grusgrav i Eltang, enige om.


Det er en uheldig konstellation, især når kommunen er så langmodig med at gøre noget ved det, som Kolding Kommune er i tilfældet med vejene omkring grusgraven i Eltang.

Jesper Hyldahl, formand for Eltang Borgerforening


- Der er et hul i lovgivningen her. Det hænger ikke sammen, at det kun er regionen, der godkender grusgravene, og at kommunerne derefter bare har at betale regningen for de veje, der bliver ødelagt af det. Jeg synes, at man i den politiske verden skal se mere overordnet på det. For vi er utilfredse med, at vi kan se frem til, at der vil blive gravet grus herude i 20-30 år endnu, og at Kolding Kommune ikke gør noget for at forbedre vejforholdene, siger Søren Bloch.

Formanden for Eltang Borgerforening, Jesper Hyldahl, har samme synspunkt.

- Lige nu er det jo et vilkår, at regionen træffer beslutningerne om råstofindvinding, og at det alene er kommunens økonomi, der skal bære udgiften til de veje, der bliver ødelagt af det. Det er en uheldig konstellation, især når kommunen er så langmodig med at gøre noget ved det, som Kolding Kommune er i tilfældet med vejene omkring grusgraven i Eltang, siger Jesper Hyldahl.

Jakob Ville kalder problemstillingen for "evigt tilbagevendende".

- Vi er allesammen afhængige af, at der bliver gravet grus til byggerier af veje, sygehuse og her i Kolding eksempelvis Marina City. Det er til gavn for almenvellet, at der graves grus, men jeg kan godt forstå kritikken fra borgerne i Eltang, og jeg synes, man må se på at ændre på fordelingen af udgifterne, så der ikke kun er kommunerne, der står med regningen, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce