Annonce
Læserbrev

Regnskaber: Kære JV - lad os arbejde sammen

Annonce

LÆSERBREV: Ytringsfrihed – og en fri presse.

Det er nogle af de ting, vi værdsætter i det danske samfund. I vores eget regionalområde har vi JydskeVestkysten, et medie, som mange af os sætter pris på. Det er også et medie, der ligesom alle andre dagblade i dagens Danmark, har udfordringer. Konkurrencen fra Google, Facebook med flere truer eksistensgrundlaget, flere og flere annoncører går online-vejen.

Vi har forståelse for problematikken. Sagen er jo den, at alle brancher i dag tvinges til nye forretningsmodeller – dagbladene mangler tydeligvis at finde deres vej i det.

I bestræbelserne tages der nye metoder i brug – herunder robotjournalistik. I Tønder-området (og velsagtens mange andre områder) ser vi ét af de tydelige beviser på dette – en hel side med robottekst, virksomhedsregnskaber, der ukritisk trækkes fra Erhvervs- og selskabsstyrelsens systemer. Resultatet er, at små og mellemstore virksomheders tal fremstilles ensidigt i avisen – og hvordan skal Hr. og Fru Danmark forstå historierne, der ligger bag tallene, når avisen ikke gør dét, den er bedst til – nemlig at fortælle historierne?

Tønder Erhvervsråd har fået en del henvendelser fra frustrerede virksomhedsejere som ønsker, at vi gør en fælles front mod dette tiltag.

Vi opfordrer derfor Jysk Fynske Medier til, på vegne af et samlet erhverv, at ændre adfærd. Erhvervslivet respekterer den frie presse og ønsker ikke at opfordre til censur. Vi ønsker derimod at I, som avis, gør jeres arbejde med rigtige menneskejournalister, og dermed skaber en levende og positiv avis som erhvervslivet ønsker at læse og gøre brug af.

Erhvervslivet er klar til et konstruktivt samarbejde.

Svar fra chefredaktør Mads Sandemann:

Vi bruger menneskejournalister, og vi har en redaktion i Tønder, som hver eneste dag taler med virksomheder, med foreninger, med borgere og politikere og bruger al deres tid og virke på at lave journalistik, der er relevant for vores læsere og lokalsamfund. De lever og ånder for Tønder, det lokale demokrati og sammenhængskraft.

På toppen af det formidler vi også andre relevante informationer. Det er regnskaber fra det lokale erhvervsliv et godt eksempel på. Det betyder nemlig noget for lokalsamfundet, hvordan det går på maskinfabrikken, hos tømrermesteren og hos ejendomsmægleren. Derfor bringer vi artikler om årsregnskaber, der bliver til på baggrund af data fra Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. En robot sætter ord på tallene, men tallene er, som tallene er. På samme måde som vi fortæller, hvem der køber og sælger fast ejendom i nabolaget. Og registrerer, hvordan den lokale håndboldklub klarer sig i serie 2.

Vi bringer i alle tilfælde oplysninger, der er omfattet af offentlighed. Oplysningerne ligger forskellige steder på nettet. Vi samler dem og bringer dem i en form, så de giver mening for vores abonnenter og brugere.

Vi vil altid gerne dybere i historierne, og sidder man som lokal erhvervsmand derude og tænker: Der er mere til min virksomheds historie end regnskabsresultatet, så vil vi hellere en gerne tage en snak om det og eventuelt også lave en historie på det. Vi er som lokalt medie enormt optaget af udviklingen i vores lokalsamfund, og derfor har det lokale erhvervsliv vores særlige interesse. Vi har et konstruktivt samarbejde med erhvervslivet i langt, langt de fleste tilfælde, og vi ønsker kun mere af det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

31-årig mand erkender at have slået gravid kvinde ihjel

Annonce