Annonce
Læserbrev

Regnskaber: Og jeg, som troede...

Læserbrev: Mogens Gabs har den 12. januar et bekymringsindlæg i JydskeVestkysten, hvor han påpeger det for alle tydelige, at JydskeVestkysten taler vores egn ned. Det er bekymrende, fordi der er massiv kritik af den form for overfladiske journalistik, der kun kan skade.

Mads Sandemann, som ansvarlig chefredaktør for dette område, er massivt konfronteret med dette, og hvad jeg egentlig havde troet efter vort møde, var, at en flig af ydmyghed og lydhørhed havde sneget sig ind under den arrogante tilgang, JydskeVestkysten hidtil havde vist.

I sit svært utilfredsstillende svar til Mogens Gabs giver Mads Sandemann tydeligvis svar på mit spørgsmål til ham, hvor jeg efterlyser sammenhold for at støtte op om vores egn: Er JV med os, eller er JV imod os?

Det har Mads Sandemann nu givet svaret på, og jeg kan kun anbefale såvel annoncører og læsere at afbryde samarbejdet med JV, indtil fornuften har indfundet sig igen.

Svar fra chefredaktør Mads Sandemann:

Vi lytter altid til kritik, og derfor arrangerede vi debatmødet i Tønder i torsdags. Men vi lader os ikke presse til at stoppe med at bringe en bestemt slags indhold.

Vi mener fortsat, at robotteksterne har en berettigelse som en lille del af den lokale nyhedsformidling. At vi bringer dem, er selvfølgelig ikke et udtryk for, at vi er imod Tønder-området. Vi dækker hver dag Tønder-området intensivt, og det bliver vi ved med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Annonce