Annonce
Esbjerg

Regnskaber: Vindforretning i Esbjerg får tilført norske millioner

NorSea Groups vindforretning med adresse i Esbjerg har haft svære tider - også i 2018. Samlet er der blevet tilført selskaberne op imoid 30 millioenr kroner, Arkivfoto: André Thorup
Selskabet NorSea Wind har i 2018 fået tilført frisk kapital og er blevet markant færre ansatte, viser selskabets seneste regnskab. Til gengæld har manden bag det tidligere Blå Bude haft gang i en jobfest med en stigning på 625 procent.

Esbjerg: Overskuddet er blevet større i det seneste år i Sædding, hvor virksomheden HKJ Group A/S med direktør Roy Kjellerup har adresse. Det fremgår af det seneste regnskab for 2018, som firmaet netop har offentliggjort hos Erhvervsstyrelsen. I det seneste regnskabsår er overskuddet vokset fra 9,1 millioner til 10,6 millioner kroner før skat.

Forrige år var der i gennemsnit 32 fuldtidsmedarbejdere beskæftiget i virksomheden, og det steg til 34 ansatte i seneste regnskabsår.

Firmaet, der sælger og vedligeholder turbiner til offshoreindustrien, har en egenkapital på 62,0 millioner kroner.

MJC Metal, som også er lokaliseret i Sæddings industriområde, fik sidste år nye ejere. Selv om tallene stadig er røde, er underskuddet i det seneste år faldet fra minus 3,0 millioner til minus 80.726 kroner før skat.

Antallet af ansatte var ifølge regnskabet på 19, året før var det 18. Virksomhedens bruttofortjeneste er vokset pænt fra 5,7 millioner til 9,3 millioner kroner i det seneste regnskab.

Egenkapitalen er gået fra minus 3,3 millioner til 228.533 kroner.

Selskabet Dacos A/S med direktør Max Terpager beskæftiger sig med handel samt udvikling og produktion af laboratorieudstyr. I det seneste regnskabsår er resultatet faldet voldsomt fra 461.827 til minus 1,7 millioner kroner før skat. Egenkapitalen faldt fra 4,1 millioner til 2,8 millioner kroner.

Annonce

Tror på fremgang

Der er blevet noget længere mellem de ansatte i virksomheden NorSea Wind A/S, som er et datterselskab i NorSea-koncernen, der for nogle år siden overtog Danbor fra A.P. Møller-Mærsk. NorSea Winds hovedaktivitet består af mandskabsudleje til vindindustrien. Anders Peter Pedersen er ny mand som adm. direktør.

I det seneste regnskabsår er underskuddet mere end halveret fra minus 7,8 millioner til minus 3,4 millioner kroner før skat. I søsterselskabet NSG Wind er underskuddet endnu større, nemlig 24 millioner kroner efter skat. Samlet er der tilført aktiviteterne kapital på 27,5 millioner kroner.

Der forventes dog en positiv udvikling i indtjeningen i 2019, skriver selskabet i regnskabet.

Bruttofortjeneste i NorSea Wind A/S er i det seneste regnskab dumpet ned fra 19,9 millioner i det foregående regnskabsår til 6,0 millioner kroner - et fald på 70 procent.

I det tidligere regnskabsår var der i gennemsnit 37 fuldtidsmedarbejdere i selskabet, men i det nye regnskab er tallet faldet til 11 ansatte - en nedgang på 70 procent.

Fra 8 til 58 ansatte

Driftsselskabet 2011 ApS beskriver sine væsentligste aktiviteter som vognmandskørsel, flytning, biludlejning og nært beslægtet. Selskabets direktør Jørgen Nielsen er tidligere kendt som manden bag flytteforretningen De Blå Bude.

Opsigtsvækkende er især udviklingen i antallet af medarbejdere. Mens der i det foregående år i gennemsnit var 8 fuldtidsmedarbejdere, er tallet i det seneste regnskab steget med 50 til i alt 58 ansatte - en fremgang på 625 procent.

Virksomhedens bruttofortjeneste blev 1,9 millioner kroner, året før var tallet 2,0 millioner. Sidste år voksede egenkapitalen i Esbjerg-virksomheden fra 66.000 til 199.942 kroner.

Overskud er blevet til underskud i virksomheden Forum Smede og VVS ApS. I det seneste regnskabsår er resultatet faldet under nulstregen fra 360.232 til minus 100.436 kroner før skat.

Antallet af ansatte var ifølge regnskabet på 4, året før var det 5. Egenkapitalen faldt fra 596.763 til 514.953 kroner.

Denne artikel er autogenereret af Jysk Fynske Mediers tekstrobot på baggrund af data fra Erhvervsstyrelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kommentar For abonnenter

Teatertorden i byrådssalen

Det er ikke altid til at vide, hvad der sætter gang i debatten, når de 27 medlemmer af Vejen Byråd træder sammen. Sådan var det heller ikke på årets første møde i byrådet i tirsdags. Men det skulle vise sig at blive dagsordenens allerførste punkt; Klaus Kildemands anmodning om udtrædelse af byrådet. Det var som sådan ikke Kildemands exit på den lokalpolitiske scene, som satte gang i den verbale bulder og brag, tilhørerne blev vidner til. Allerede forud for byrådsmødet havde løsgængeren Anni Grimm i et læserbrev kritiseret, at formandsposten midt i perioden går fra en socialdemokrat til en anden. Hendes grænse for en ”forhånds-postfordeling” var overskredet, lød det i læserbrevet. Anni Grimm tog også ordet på byrådsmødet, hvor hun kaldte sagsforløbet fra socialdemokraterne for arrogant. Anni Grimm blev i den grad bakket op af Liberal Alliances Martin Boye. Han udtrykte sin bekymring over, at den socialdemokratiske gruppeformand Jørgen Thøgersen med et pennestrøg tilsidesatte Retssikkerhedslovens bestemmelser om, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger deres formand. Det står naturligvis Anni Grimm og Martin Boye frit for, hvad de mener. Derom ingen tvivl. Det må være dog berettiget at kaste erindringen tilbage til valgaftenen den 21. november 2017. Lige omkring midnatstide kommer repræsentanter for Venstre, Socialdemokratiet, Det konservative Folkeparti og Dansk Folkeparti ud for at fortælle, at en bred konstitueringsaftale er på plads. Den fremmødte presse får at vide, hvordan eksempelvis formandsposterne i fagudvalgene fordeles. Socialdemokratiet får i denne forbindelse tildelt formandsposterne i tre udvalg – heriblandt Børn- og Ungeudvalget. Konstitueringsaftalen var Anni Grimm på den sene valgaften selv med til at præsentere som medunderskriver. Aftalen tiltræder Martin Boye også umiddelbart inden Vejen Byråds konstituering i december 2017. Mod slutningen af 2018 bekendtgør Martin Boye dog, at han ikke længere er en del af aftalen. Det er en anden historie. Børn- og Ungeudvalget adskiller sig fra de andre stående udvalg ved, at her sidder også to børnesagkyndige samt en dommer. Anni Grimm mente på byrådsmødet i tirsdags, at Børn- og Ungeudvalget derfor ikke kan sammenlignes med de øvrige stående udvalg, hvor der udelukkende er politisk repræsentation. Det kan godt være, at Retssikkerhedsloven foreskriver, at Børn- og Ungeudvalget selv vælger sin formand. Men det gør de øvrige stående udvalg også. Også borgmesteren vælges formelt af byrådet. Realpolitisk er formandsposterne dog fordelt, når konstitueringsaftalen er underskrevet. Anni Grimm har engang her i avisen leveret et ganske enestående citat, hvor hun slog fast: - Det har simpelthen været nødvendigt at få trådt i klaveret. Citat slut. Her i denne sag virker det som om, at der blev trådt lige hårdt nok. Det tangerer teatertorden. GOD SØNDAG

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];