Annonce
Erhverv

Regnskabet bobler hos spa-virksomhed i Bjert: Markant fremgang trods varemangel

Direktør Mark Houmann fra Spacenteret i Sønder Bjert kan glæde sig over endnu et boblende regnskab med fremgang, fordi efterspørgslen fortsat er stor på at få installeret boblebad i privaten. Arkivfoto: Søren Gylling
Spacenteret i Sønder Bjert har fremlagt endnu et rekordregnskab på trods af massiv varemangel fra USA. Lige nu har firmaet booket opgaver ind til midten af 2022.

Kolding: Der er fortsat fuld tryk på boblerne hos Spacenteret ApS i Sønder Bjert efter endnu et rekordregnskab. Det viser virksomhedens regnskab for 2020/21, hvor overskuddet er vokset fra 834.000 til 1,4 millioner kroner før skat.

Egentlig var direktør Mark Houmann temmelig skeptisk forud for regnskabsperioden, fordi coronakrisen var med til at gøre tilværelsen usikker for Spacenteret, der med indehaverens egne ord sælger luksusprodukter, som hurtigt løber op i over 60.000 kroner.

Oveni det har den globale varemangel, som lige nu betyder meget lange leveringstider på især elektronik og biler, også ramt importen af de boblende spabade, der primært importeres fra USA. Heldigvis for Bjert-virksomheden har efterspørgslen fortsat været høj på at få installeret et boblebad derhjemme.

Annonce

- Lige nu har vi ordrebogen fyldt godt op et langt stykke ind i 2022. Og forklaringen på den nuværende fremgang skyldes, at vores lagerbeholdning ganske enkelt er støvsuget, samtidig med at vores avance har været større i perioden, fordi mange forbrugere har været villige til at nedtone den store tilbudsjagt og i stedet kigget på, hvad der kunne leveres hurtigt. Det har vi tydeligt kunne mærke, fortæller Mark Houmann.

Den globale mangel på varer og langt højere fragtrater har fået en lang række virksomheder inden for forskellige brancher til at bebude prisstigninger over for kunderne - eksempelvis på levering af blandt køkkener og byggematerialer. Men hos Spacenteret er man villig til at tage tage skraldet for eventuelle prisstigninger som måtte komme i forhold til leveringen af spaanlæg fra USA.

Udfordrende år

- De kunder, som hos os har bestilt et spa allerede nu, får selvfølgelig også anlægget leveret og monteret til den aftalte pris. Jeg ved godt, at der i visse brancher er blevet bebudet prisstigninger, og det forstår jeg sådan set godt, men vi er villige til at tage skraldet og må leve med de eventuelle prisstigninger, som måtte dukke op i 2022 og 2023. Det betyder sådan lidt lavpraktisk, at vi lige nu i virkeligheden er seks måneder bagud i forhold til prisudviklingen, men sådan er det, siger Mark Homann og tilføjer:

- Foreløbigt holder vi væksten i 2022, men 2023 kan blive mere udfordrende år, fordi vi jo ikke helt ved, hvor længe den her varekriser varer ved i både USA, men også Asien. Lige nu kan jeg bare konstatere, at vi kigger ind i prisstigninger på den her anlæg.Annonce
Erhverv For abonnenter

Ewii får dobbelt så mange henvendelser om elpriser som for en måned siden - men få vil have fif til at sænke forbruget

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Grundlægger af stort transportfirma med 300 ansatte er død

Kolding For abonnenter

Anettes far tabte guldtand ud af munden kort inden han døde: I dag er den endt som hendes højtelskede smykke

Tønder

27-årig varetægtsfængslet for vanvidsbilisme og grov vold

Team Esbjerg

Team Esbjerg-himmelstormer har sat kursen mod VM i Spanien: - Det er på en trist baggrund, men det er mega vildt for mig

Medie: Vaccineskeptikere opsøger coronasmitte

Sydjylland For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Esbjerg

Troede invitation var spam: Nu er lille køkkenfirma blevet gazellevirksomhed

Esbjerg

Corona-status i Esbjerg: Smitten stiger i to nye bydele og mistanke om frygtet variant hos en person

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Kolding

36-årig mand anholdt: Mistænkes for at stå bag voldsomt røveri mod 7-Eleven

Sønderborg For abonnenter

Aldi vil investere millioner i to byer: Her vil kæden bygge nye butikker

Kultur

Kronprinsessen kommer til børnenes hovedstad: Sådan kan du være med

Annonce