Annonce
Tønder

Regnskabets time: Sparekassen kommer fornuftigt ud af et vanskeligt år

Direktør for Sparekassen Bredebro, Keld Riddersholm Nielsen, betegner årsregnskabet corona-situationen taget i betragtning som tilfredsstillende. Foto: Jane R. Ohlsen
Corona-krisen påvirker årsregnskabet i Sparekassen Bredebro negativt med godt syv millioner kroner. Tilbage står et overskud på fem millioner kroner, som direktør Keld Riddersholm Nielsen betegner som tilfredsstillende. Over 1000 nye kunder kom til i 2020.

BREDEBRO: - Vi er kommet fornuftigt ud af et vanskeligt år for samfundet.

Sådan lyder meldingen fra direktør for Sparekassen Bredebro, Keld Riddersholm Nielsen, i forbindelse med offentliggørelsen af pengeinstituttets årsregnskab for 2020.

Det viser et overskud på 5,0 millioner kroner, hvilket direktøren -  corona-situationen taget i betragtning - betegner som tilfredsstillende.

Det gælder ikke mindst i lyset af, at corona har haft en negativ påvirkning på årsregnskabet på 7,1 millioner kroner. Den fremkommer ved knap 4 millioner i kurstab på obligationsbeholdningen, 1,4 millioner kroner på nedskrivninger som en direkte konsekvens af coronaen, og knap 1,8 millioner kroner, der er ledelsens skøn i reservation i forhold til en eventuel fremtidig risiko.

- Uden disse påvirkninger havde årsresultatet ligget på omkring 12 millioner, og det havde jo været supergodt, lyder det fra direktøren.

Annonce

Højt aktivitetsniveau

Selv om sparekassens afdelinger har været lukket i perioder, har 2020 været præget af et højt aktivitetsniveau.

- Vore kunder, både erhverv og privat, har det generelt godt. Men der er forskel i forhold til hvilken branche, man befinder sig. Detailhandlen og oplevelsesbranchen er hårdt ramt, mens der er fuld fart på boligområdet. Huse, der har stået til salg i tre år, er blevet solgt, påpeger Keld Riddersholm Nielsen.

Netop bolig-boomet sætter sit aftryk på sparekassens basisresultat, netto rente- og gebyrindtægter, der er steget med 2,2 millioner kroner svarende til 3,6 procent til 63,3 millioner kroner.

Sparekassen glæder sig også over, at det er lykkes at øge både det samlede udlån og pensionsindlån i puljeordninger.

Annonce

Nye kunder

Formentlig omkring 1. juli rykker sparekassens nyoprettede afdeling i Toftlund ind i nye lokaler ved SuperBrugsen.

- Det glæder vi os alle til, siger direktøren med henvisning til, at netop Toftlund er et vækstområde for sparekassen.

- Af de 1.020 nye kunder, vi har fået i 2020, kommer cirka en tredjedel fra Toftlund-området, siger han med henvisning til, at det samlede antal kunder i sparekassen nu er oppe på omkring 13.000.

Nøgletal

Nøgletallene fra Sparekassen Bredebros årsregnskab 2020 - i parentes tallene fra 2019:

Netto rente og gebyrer:  63,3 mio. kr. ( 61,1 mio. kr.)

Resultat før skat:  5,0 mio. kr. (15,0 mio. kr.)

Nedskrivninger: 8,1 mio. kr. (7,5 mio. kr.)

Egenkapital:  243,6 mio. kr. (237,5 mio. kr.)

Solvensprocent:  22,4 (21,9 )

Kundetilstrømningen kan også aflæses på interessen for Sparekassens garantbeviser. Således er garantikapitalen i 2020 vokset med 5,3 millioner kroner, og udgør nu 68,2 millioner kroner. Sparekassens egenkapital udgår ved udgangen af 2020 i alt 244 millioner kroner, og solvensprocenten er opgjort 22,4 procent.

- Det svarer til en overdækning på 6,3 procentpoint efter alle krav, tillæg og buffere, og dermed en overdækning på 56,4 millioner kroner, forklarer Keld Riddersholm Nielsen.

Annonce

Forventning

Med baggrund i årets første to måneder, og trods usikkerhedsmomenter blandt andet omkring coronaen, ser han sammen med bestyrelsen og den øvrige ledelse optimistisk ind i 2021. Med baggrund i blandt andet lovende udsigter for landbruget, der tegner sig cirka en tredjedel af sparekassens erhvervskunder, ligger forventningerne for 2021 på et årsresultat på niveau syv til ni millioner kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Trekantområdet For abonnenter

Sex i en hemmelig verden: Alle slags mænd mødes i skoven - også dem med vielsesring og autostol på bagsædet

Annonce