Annonce
Indland

Regnskyl afbryder koncert på Smukfest

Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

En stor mængde regn har torsdag ramt Smukfest. Popgruppen Laid Back måtte afbryde sin koncert før tid.

Torsdag har regnen silet ned over bøgeskoven på årets Smukfest. Så meget, at den danske reggaepop-duo Laid Back måtte afbryde sin koncert før tid på festivalens Stjernescene.

Det voldsomme regnvejr er sent på eftermiddagen stoppet, men Smukfests talsmand, Poul Martin Bonde, fortæller, at festivalen er klar, hvis regnen vender tilbage.

- Jeg kan love, at vi arbejder på det. Vi arbejder eksempelvis på at lægge sand, skærver og flis derude. Der er masser af det på lageret, så vi er klar til at rykke ind.

- Vi har slamsugere, og i flere år har vi også haft en sneplov, som er god til at skrabe mudder af med. Forhåbentlig skal vi ikke have den i brug i år.

- Nu får vi at se, om der kommer mere regn. Vi rykker jo på det, der sker, som det udvikler sig. Vi håber, at alle scenerne spiller til tiden, og ellers må vi jo bare tage bestik af det hen ad vejen, siger Poul Martin Bonde.

DMI varsler om risiko for skybrud og tordenbyger frem til klokken 20, men vagtchef hos DMI Frank Nielsen vurderer, at det stilner af i løbet af aftenen.

- De værste byger er overstået, men der kommer byger fra vestkysten, som trækker mod øst og passerer Smukfest. Men det ser ikke ud til at være så heftigt, og efter klokken 21 bliver det tørt, siger Frank Nielsen.

Fredag får festivalgæsterne igen tørvejr, men om aftenen kan det ændre sig, forklarer Frank Nielsen.

- Fredag ser det ud til, at Smukfest får pænt vejr med sol til at begynde med. Der er dog mere regn på vej, som begynder efter klokken 20. Der kan det faktisk blive temmelig vådt med regn og torden.

- Der kan det blive ret skidt vejr, men på en anden måde end torsdag. Det vil være mere konstant, men ikke så kraftigt, siger han.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vores naboers mismod tiltager konstant

Allerede før første stolpe var sat, skabte det danske vildsvinehegn tysk mismod . Her er det en udbredt opfattelse, at der er tale om en camoufleret grænsemur. Anlægget bliver kædet sammen med den danske indrejsekontrol og skaber hos vores naboer billedet af et land, der ønsker at isolere sig. Nu er hegnet færdig, og alt er meget værre. Det viser sig, at hegnet er en dødsfælde for vildtet. Billeder af kvæstede og dræbte dyr fylder tyske, sociale platforme og traditionelle medier. Selv landsdækkende tv har haft indslag. Med tysk logik er hegnet ubegribeligt. Naboerne påpeger ganske korrekt, at afspærringen ikke er nogen garanti for, at den afrikanske svinepest ikke når vores breddegrader. Vildsvin kan snige sig over i de passager, der er skyldes veje og vandløb. Samtidig er dyrene fremragende svømmere, der let kan krydse Flensborg Fjord. Endelig udgår den største smittefare ikke nødvendigvis fra vildsvin, men fra mennesker. Hvis en inficeret, polsk kødpølse på en eller anden vis havner i danske dyrs fødekæde, er skaden sket. Alle disse indvendinger er ubestrideligt rigtige. Og så må der vel stikke noget andet under, konkluderer førnævnte, tyske logik. Vi er hidtil ikke lykkedes med at forklare, at der i høj grad er tale om en mentalhygiejnisk foranstaltning. Danske landmænd og fødevaresektorens mange ansatte kan sove lidt roligere, fordi der trods alt er rejst en barriere mod smitten. Samtidig sender vi et signal til de udenlandske markeder om, at vi bekymrer os om fødevaresikkerheden. Da dette budskab tilsyneladende er usælgeligt hos vores naboer, kan vi i det mindste begrænse skaden. Derfor er det fint, at der nu træffes foranstaltninger, som skal begrænse faren for yderligere skader på vildt. Men samtidig må det være tilladt at undre sig over, at ingen havde forudset problemet. Så var vi nok stadig blevet stemplet som nationalister. Men vi var i det mindste sluppet for beskyldningen om, at vi slog Bambis mor ihjel.

Annonce