Annonce
Varde

Regnvand i spildevandskloakker gør det umuligt at skylle ud i toiletterne

Der er mange sommerhusgrunde med vand i Houstrup. Foto: Annett Bruhn
Ifølge Din Forsyning er der sommerhusgæster i Houstrup, der ikke kan skylle ud i toiletterne, fordi der er blevet ledt regnvand i spildevandskloakken. Det er ulovligt, men Din Forsyning har forståelse for, at det er sket.

Houstrup: Mange sommerhusområder i Varde Kommune er oversvømmede for tiden. Også dele af Houstrup.

Nu har sommerhusområdet fået et nyt problem: Der er sommerhusgæster, der ikke kan skylle ud i toilettet. Problemet er, at området kun har en spildevandskloak, og det er ulovligt at lede regnvand ud i den. Det er sket alligevel.

- Det kan man godt forstå. Nogle af sommerhusejerne har tænkt, at de graver lige en rende hen til en spildevandsbrønd. Nogle gør det bevidst, og nogle ved simpelthen ikke, hvad de gør, siger Thomas Bornhøft, genbrugs- og distributionschef hos Din Forsyning.

Overfladevandet fylder kloakken op i en grad, så pumperne ikke kan følge med. Resultatet er, at nogle derfor ikke kan komme af med deres spildevand.

Annonce

Kloakproblemer

  • Det er specielt på Søndervang, Hedevang, Vestervang, Skovvang og Nørrevang, at der ifølge Din Forsyning er problemer med fyldte kloakker i Houstrup.
  • Varde Kommune kunne onsdag ikke svare på spørgsmål vedrørende kloakproblemer i Houstrup, men har lovet at vende tilbage med svar.

Pumperne fejlede intet

Det var tirsdag morgen, at Din Forsyning fik klager om, at sommerhusgæsters spildevand ikke forsvandt ned i kloakken. Din Forsyning tjekkede først sine pumper, men de virkede, som de skulle.

- Så kan vi se, at det er det, der er sket: Nogle har løftet dækslerne, siger Thomas Bornhøft.

- Og der er nogle, der har gravet render derhen.

Han understreger, at Din Forsyning har forståelse for, at ikke alle kender reglerne, og at nogle har lavet renderne uden at vide, at de gjorde noget forkert.

Han fortæller, at Varde Kommune er myndighed og har fået at vide, at der er brud på reglerne i Houstrup. Din Forsyning har dog ikke noteret, hvilke kunder der har løftet dæksler eller lavet render.

Oplevet før i Vrøgum

Det er kun i Houstrup, at Din Forsyning har oplevet, at der ulovligt er blevet ledt regnvand ned i en spildevandskloak, mens der har været oversvømmelser. Men det er sket tidligere i Vrøgum.

- Der har grundejerforeningen været gode til at hæve deres brønde og lade være med at lave de her numre. Der er en informationsopgave, og det skal vi nok tage på os, siger Thomas Bornhøft, der virkelig er ked af situationen.

- Det kan godt blive lang tid, hvis man er en uge på ferie og ikke kan bruge sit toilet.

Der er steder i Houstrup, hvor gummistøvlerne er nødvendige. Foto: Annett Bruhn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Sport

Live: Wozniacki skal på banen i karrierens sidste turnering - følg med her

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];