Annonce
Varde

Regnvand i spildevandskloakker gør det umuligt at skylle ud i toiletterne

Der er mange sommerhusgrunde med vand i Houstrup. Foto: Annett Bruhn
Ifølge Din Forsyning er der sommerhusgæster i Houstrup, der ikke kan skylle ud i toiletterne, fordi der er blevet ledt regnvand i spildevandskloakken. Det er ulovligt, men Din Forsyning har forståelse for, at det er sket.
Annonce

Houstrup: Mange sommerhusområder i Varde Kommune er oversvømmede for tiden. Også dele af Houstrup.

Nu har sommerhusområdet fået et nyt problem: Der er sommerhusgæster, der ikke kan skylle ud i toilettet. Problemet er, at området kun har en spildevandskloak, og det er ulovligt at lede regnvand ud i den. Det er sket alligevel.

- Det kan man godt forstå. Nogle af sommerhusejerne har tænkt, at de graver lige en rende hen til en spildevandsbrønd. Nogle gør det bevidst, og nogle ved simpelthen ikke, hvad de gør, siger Thomas Bornhøft, genbrugs- og distributionschef hos Din Forsyning.

Overfladevandet fylder kloakken op i en grad, så pumperne ikke kan følge med. Resultatet er, at nogle derfor ikke kan komme af med deres spildevand.

Kloakproblemer

  • Det er specielt på Søndervang, Hedevang, Vestervang, Skovvang og Nørrevang, at der ifølge Din Forsyning er problemer med fyldte kloakker i Houstrup.
  • Varde Kommune kunne onsdag ikke svare på spørgsmål vedrørende kloakproblemer i Houstrup, men har lovet at vende tilbage med svar.
Annonce

Pumperne fejlede intet

Det var tirsdag morgen, at Din Forsyning fik klager om, at sommerhusgæsters spildevand ikke forsvandt ned i kloakken. Din Forsyning tjekkede først sine pumper, men de virkede, som de skulle.

- Så kan vi se, at det er det, der er sket: Nogle har løftet dækslerne, siger Thomas Bornhøft.

- Og der er nogle, der har gravet render derhen.

Han understreger, at Din Forsyning har forståelse for, at ikke alle kender reglerne, og at nogle har lavet renderne uden at vide, at de gjorde noget forkert.

Han fortæller, at Varde Kommune er myndighed og har fået at vide, at der er brud på reglerne i Houstrup. Din Forsyning har dog ikke noteret, hvilke kunder der har løftet dæksler eller lavet render.

Annonce

Oplevet før i Vrøgum

Det er kun i Houstrup, at Din Forsyning har oplevet, at der ulovligt er blevet ledt regnvand ned i en spildevandskloak, mens der har været oversvømmelser. Men det er sket tidligere i Vrøgum.

- Der har grundejerforeningen været gode til at hæve deres brønde og lade være med at lave de her numre. Der er en informationsopgave, og det skal vi nok tage på os, siger Thomas Bornhøft, der virkelig er ked af situationen.

- Det kan godt blive lang tid, hvis man er en uge på ferie og ikke kan bruge sit toilet.

Der er steder i Houstrup, hvor gummistøvlerne er nødvendige. Foto: Annett Bruhn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce