Annonce
Billund

Regnvejret giver udfordringer: Er hårdt ved vejene

Billund Bæk har ved tidligere lejligheder bredt sig uhensigtsmæssigt meget, når vejrguderne har vist sig fra sin våde sig. Arkivfoto: BillundPhoto/Hugo Sørensen
Det massive regnvejr giver problemer for dem, der passer de offentlige veje. Grusveje er vanskelige at passe i så vådt vejr, og vejret risikerer at gøre skade på asfaltvejene.
Annonce

Billund Kommune: Det meget våde og nærmest efterårsagtige vejr, der for tiden præger det ganske land, sætter sine spor. Mange steder i Billund Kommune bliver bilisterne mødt af skilte, der advarer om risikoen for, at veje kan være oversvømmede, og selvom det på nuværende tidspunkt ikke har været nødvendigt at lukke nogle vejen på grund af for meget vand, giver det massive regnvejr visse udfordringer.

- Der, hvor vi i Park og Vej oplever udfordringer, er oversvømmede veje og vores grusveje, som næsten er umulige at holde i sådan et vejr. Der kommer dybe huller, og vi kan ikke bare putte grus ned i dem, for det bliver noget smadder. Det er en udfordring at passe grusveje i denne tid, fortæller Christian Iversen, der er driftsleder hos Park og Vej i Billund Kommune.

Vi har ikke problemer - kun udfordringer!

Christian Iversen, driftsleder, Park og Vej, Billund Kommune

Annonce

Kanterne er en udfordring

For en del privatpersoner har regnvejret givetvis været en udfordring på grund af vand i kældrene. Al lykke er dog ikke gjort, når bare vandet kommer ud i naturen, for også her er der problemer med at håndtere det.

- Også kanterne langs vejene er en udfordring. Der er rabatter, der holder på vandet, og der er rør, som ikke kan klare alt det vand, fortæller Christian Iversen.

Annonce

Hårdt for asfaltvejene

Selvom vejene på nuværende tidspunkt ikke er blevet lukket på grund af oversvømmelse, kan det våde vejr sagtens få en meget negativ effekt på bilisternes underlag. Det sker især, hvis der efter det meget våde vejr kommer en periode med frostvejr. Det vil give risiko for store skader på vejene.

- Det våde vejr er i det hele taget hårdt ved asfaltvejene, for de steder, hvor vejene er revnet, kan der trænge vand ned. Nu håber vi så ikke, at der kommer frost, for så kommer der frostsprængninger i vejene, siger Christian Iversen.

Sker det, vil bilisterne være tvunget til at finde sig i hullede og ujævne veje, indtil kommunen har fundet de nødvendige midler til at få vejene repareret. Den risiko tager Christian Iversen dog med ro.

- Vi har ingen problemer - vi har kun udfordringer, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Regionalt For abonnenter

Tre bilulykker og fald ned ad trapper: Kontroversiel kiropraktor hjalp Anette og Jonas til tålelige liv

Annonce